Colorado Avalanchen tähtihyökkääjä Matt Duchene on ollut yksi pelaajamarkkinoiden puhuttaneimmista pelaajista jo yli vuoden päivät.

Duchenen kaupan olisi pitänyt kaiken järjen mukaan toteutua ja monen monta kertaa, mutta NHL:n harjoitusleirien odottaessa enää kahden viikon päässä, hän on edelleen Avalanchen pelaaja.

TSN:n arvostettu toimittaja Darren Dreger näkeekin, että kanadalaispeluri olisi halunnut tilanteen ratkeavan jo aikapäiviä sitten, mutta samaan aikaan hän ei ole lähtenyt vaatimaan julkisesti siirtoa, kuten esimerkiksi Jonathan Drouin teki taannoin.

– Matt Duchenea ja David Pastrnakia edustaa sama yritys. He yrittävät järjestellä asiaa niin hiljaisesti, tehokkaasti ja kunnioittavasti nykyistä seuraa kohtaan, kuin mahdollista, Dreger avaa taustoja WGR550-radiokanavan haastattelussa.

– Duchene on veteraanipelaaja. Hän ei ole halunnut lähteä Coloradosta polttamalla siltoja ja herättäen pahaa verta. Hän halusi tämän asian ratkeavan jo aikoja sitten ja hän toivoo edelleen sitä samaa Avalanchen harjoitusleirin lähestyessä.

Juuri Dreger onkin maininnut, että Duchenen paluu Avalanchen pukukoppiin saattaisi olla molemmille osapuolille kiusallista; sitä kautta hänen kauppaaminen olisi yksinkertaisesti paras mahdollinen ratkaisu.

– Tämä on ollut taustalla muhinut tilanne seitsemän kuukauden ajan – itse asiassa yli vuoden – mutta nyt se on noussut todella voimakkaasti pinnalle ja Joe Sakicilla (Avalanchen GM) tulee olemaan kuumat paikat, kun hänen pitäisi saada kauppa toteutumaan seuraavien 14 päivän aikana.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.