Vuonna 1981 Los Angeles Kings ja New York Rangers ottivat toisistaan mittaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, ja 9. huhtikuuta oli vuorossa seurojen toinen ottelu.

Jo heti alusta lähtien oli selvää, että ottelu tulisi olemaan kuuma, sillä heti ensimmäisten minuuttien aikana kaukalossa nähtiin jonkinasteinen välienselvittely.

Tilanne eskaloitui lopulta ensimmäisen erätaukosummerin soitettua, kun joukkueet suuntasivat jään kautta pukuhuoneisiinsa. Sinne pääseminen kesti tovin aikaa, sillä kaukalossa syttyi erätauon aikana valtava joukkotappelu.

Areenan DJ ei myöskään ollut täysin tietoinen siitä, miten rajusta joukkomylläkästä tulisi lopulta olemaan kyse, sillä hän provosoi pelaajia soittamalla hallin kaiuttimista ”Who’s afraid of the Big Bad Wolfin”. Suomeksi käännettynä tämä tarkoittaa ”Kuka pelkää Isoa Pahaa Sutta”.

Eikä pelokkaita juuri löytynyt, sillä kaukalossa mätkittiin toisia vuorotellen. Rajuin tapahtuma, joka myös lopetti joukkokahakan oli se, kun Rangersin kovanaama Nick Fotiu tarttui katsomossa ollutta Kingsin kolmosvahtia rinnuksista ja alkoi mätkimään häntä katsomon ensimmäisellä rivillä.

Niin ja rangaistus tästä nykyisin täysin anteeksiantamattomasta teosta ei ollut kovinkaan raju. Kumpikaan pelaajista ei nimittäin saanut tilanteesta edes suihkukomennusta, saatika pelikieltoa.

Ottelu saatiin kuitenkin vietyä loppuun, kun kotijoukkue Kings onnistui viemään kamppailun nimiinsä lukemin 5-4.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.