Florida Panthers on tukeutunut viime vuosina vankasti suomalaispelaajiin, mitä tulee erityisesti seuran liikehdintään NHL:n varaustilaisuuksissa.

Aleksander Barkov, Henrik Borgström, Juho Lammikko, Aleksi Heponiemi ja Sebastian Repo.

Siinä on Panthersin varaamat suomalaispelaajat viimeiseltä viideltä vuodelta ja peräti kahdesti floridalaisseura on tuona aikana käyttänyt ykköskierroksen varauksen suomalaiseen, Barkovin ja Borgströmin muodossa.

Kaiken kukkuraksi seurassa pelasi viime vuodet Jussi Jokinen ja puolestaan tänä kesänä joukkue hankki Tapparasta Henrik Haapalan sekä vapailta pelaajamarkkinoilta maalivahti Harri Säterin. Jokin siis suomalaisissa viehättää Panthersia, mutta mikä?

– Meillä on loistava scoutti (Jari Kekäläinen) Suomessa. Jari järkkäili Barkovin ja Borgströmin varaukset ja me todella luotamme hänen sanaansa. Hän todella taisteli näiden kavereiden varaamisen puolesta, seuran GM Dale Tallon paalutti pari viikkoa sitten tshekkimedia nhl.cz:n mukaan.

– Suomalaiset pelaavat kovaa, intohimoisesti ja samalla tyylillä kuin kanadalaiset.

Tulevan kauden osalta Panthersin ykkössentterinä toimii Barkov, Säteri on seuran kolmosvahti ja sekä Haapala että Repo taistelevat paikasta auringossa. NHL.com kuitenkin näkee, että seuran suurin lupaus kiekkoilee ensi kaudella Denverin yliopistossa.

– Borgströmin, joka täytti 20 vuotta elokuussa, debyyttikausi Pohjois-Amerikassa oli ilmiömäinen, kun hän johdatti Denverin yliopistomestariksi, esitellen uskomattomia kiekonkäsittelytaitojaan illasta toiseen, toimittaja Alain Poupart kehuu.

– Hän tulee taistelemaan jo tulevaksi kaudeksi NHL-paikasta, joskin hän voisi vielä vuoden verran kerätä lisää lihasmassaa.

Poupart ennakoi Borgströmin saapuvan NHL:ään kaudeksi 2018-19, kuten yleisestikin on uskottu, mutta sen sijaan kovimpien Panthers-lupausten listalla kolmanneksi rankattu Haapala tullaan hänen näkemyksen mukaan näkemään NHL:ssä jo tällä kaudella.

– Panthers kiinnitti Haapalan tänä kesänä, hänen voitettuaan Liigan pistepörssin ja johdatettuaan Tampereen Tapparan mestariksi. 23-vuotiaalla Haapalalla ei ole kokoa, mutta hän on älykäs pelintekijä, joka omaa erinomaisen luistelukyvyn.

– Tallon (GM) on sanonut, että hän odottaa Haapalan pelaavan Panthersin kakkosketjussa yhdessä Vincent Trocheckin, joka 54 tehopisteellään oli seuran viime kauden paras pistemies, ja konkari Radim Vrbatan kanssa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.