© Kuva: Juha Tamminen

Floridan suomalaislupaus mukana Olli Jokisen leirillä, heti lähellä NHL-paikkaa? – ”Olisi jo valmis”

Florida Panthersin kaikkien aikojen pistemies Olli Jokinen pitää parhaillaan omaa leiriään Etelä-Floridassa ja mukana on myös suomalaisväriä.

Tuota suomalaisväriä edustaa Sebastian Repo, jonka Panthers varasi tänä kesänä NHL:ään kuudennella varauskierroksella ja numerolla 184.

21-vuotias suomalaishyökkääjä olisi ollut varauskelpoinen jo vuonna 2014, mutta hän joutui lopulta odottaa kolme vuotta sitä hetkeä, että hänen nimensä kuulutettiin NHL:n varaustilaisuudessa.

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, kuuluu sanonta, ja se itse asiassa osuu tällä hetkellä melkoisen hyvin Repoon. Hän nimittäin on saanut kypsyä rauhassa Suomessa, pelata kovia miesten pelejä, kiekkoilla isossa roolissa ja kaiken tämän myötä hän on lyömässä itsensä kenties jo NHL-kaudeksi 2017-18 maailman kovimpaan kiekkoliigaan.

Jokinen on päässyt viime päivät seuraamaan Repon otteita hyvinkin läheltä ja hän on ollut haltioitunut näkemästään.

– Minun mielestä hän on taistelemassa todella tiukasti paikasta avausottelun kokoonpanoon. Hän on kaveri, joka on uskomattomassa kunnossa ja hän näyttää itse asiassa siltä, että mikäli NHL:n harjoitusleiri alkaisi tänään, olisi hän jo valmis, Jokinen ylistää Sun-Sentinelin haastattelussa.

– Hän on todella räjähtävä pelaaja ja erittäin vahva maalintekijä, joka antaa kaikkensa. Hän on erittäin hyvä nuorukainen. Rosteripaikkoja on auki ja niistä tullaan näkemään kova taistelu. Repon näkökulmasta, hänellä on edessään jättimäinen mahdollisuus.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.