New York Rangersin ja viime kaudeksi seuraan siirtyneen Mika Zibanejadin jatkosopimusneuvottelut ehtivät jo edetä ulkopuoliselle välimieskäsittelijälle saakka.

New York Post kertoo välimieskäsittelyn kuitenkin tulleen keskeytetyksi, sillä sen aikana osapuolet löysivät yhteisymmärryksen jatkosopimuksesta. Näin ollen manhattanilaisseura allekirjoitti Zibanejadin kanssa viiden vuoden ja yhteisarvoltaan 26,75 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen.

24-vuotias ruotsalainen siirtyi Rangersiin viime kesänä ja se tuli yllätyksenä kaikille. Jopa Zibanejad itse sanoi, ettei hän osannut odottaa kauppaa, jossa Ottawa Senatorsin suuntaan matkasi kokeneempi Derick Brassard.

Ottawan suunnalta kauppaa perusteltiin tuolloin sillä, että Brassard on nykyhetkellä parempi pelaajaa ja antaa siten tässä ja nyt paremmat mahdollisuudet menestykseen. Tuolloin osa naureskeli Senators-johdon puuhille, mutta lopulta kanadalaisseura yllätti kaikki ja eteni vain yhden jatkoeräosuman päähän Stanley Cup -finaaleista.

Zibanejad kykeni ensimmäisellä Rangers-kaudellaan pitämään Senators-paidasta tutun tasonsa, joskin hänen pistemäärät laskivat loukkaantumisongelmien vuoksi. Ruotsalaissentteri kykeni pelaamaan ainoastaan 56 runkosarjaottelua ja näissä hän iski tehot 14+23=37.

Pudotuspeleissä hän oli niin ikään elementissään, sillä 12 ottelua tuottivat pisteet 2+7.

Kokonaisuudessaan Zibanejad on pelannut NHL:ssä 337 runkosarjaottelua ja tehtaillut niissä tehopisteet 78+110=188. Pudotuspeliotteluita hänellä on vyöllään 28, tehoin 4+13=17.

Ensi kaudeksi Zibanejadille on kaavailtu jättimäisiä ykkössentterin saappaita, sillä Rangers kauppasi kesän aikana yhdysvaltalaisen Derek Stepanin Arizona Coyotesiin.

– Kun näin Derekin tulleen kaupatuksi, se toimi minulle ikään kuin hälytyksenä sen suhteen, että saatan saada mahdollisuuden pelata suuremmassa roolissa. Pelaajana sitä haluaa aina saada enemmän vastuuta.

-Työskentelenkin tällä hetkellä todella kovasti sen eteen, että käytän saamani mahdollisuuden hyödykseni, Zibanejad totesi jatkosopimuksensa tiimoilta järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.