Philadelphia Flyersiin pelaajasiirtojen takarajalla kaupattu Valtteri Filppula vastaili meille aiemmin jo pelaajasiirtoonsa liittyviin kysymyksiin. Tällä kertaa NHL Suomi haastatteli häntä toisesta näkökulmasta.

Filppula valmistautuu parhaillaan ensi yönä Torontossa pelattavaan huipputärkeään otteluun paikallista Maple Leafsia vastaan. Emme siis lähteneet vaivaamaan häntä kysymyksillä tulevasta ottelusta, vaan keskityimme siihen, miten hän on sopeutunut uuteen kotikaupunkiinsa, Philadelphiaan.

Kokeneen suomalaissentterin mukaan alku onkin mennyt tosi hyvin ja hän on kotiutunut nopeasti uuteen joukkueeseensa.

– Mielestäni on mennyt hyvin. Ehdottomasti on ollut hauska pelata. Täällä on hyvä ryhmä kasassa. Luonnollisesti on ollut hienoa, että olemme saaneet pisteitä jokaisessa kolmessa pelaamassani matsissa. Se on pääasia, Filppula hehkuttaa.

– Kaikki ovat ottaneet tosi hyvin vastaan. Tämä on ollut helppo paikka tulla ja koen itseni onnekkaaksi sen suhteen. Minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa, vaan kaikki on toistaiseksi toiminut tosi hyvin.

Jokaisella joukkueella on aina omat kiemuransa fläppitaulussa ja niiden opettelu ottaa oman aikansa. Tässäkin suhteessa on menty kuitenkin koko ajan eteenpäin.

– Päivä päivältä paremmin. Se vie aina jonkun verran aikaa, mutta nyt on jo jokunen treeni takana sekä muutama peli, mitkä ovat auttaneet sen suhteen.

Filppula on istutettu uudessa seurassaan heti ensimmäisestä ottelusta alkaen todella vastuulliseen kakkossentterin rooliin. Häneltä odotetaankin pelin tasapainottamista, sillä rinnalla pelaavat hyökkäysvoittoisina pelaajina tunnetut Jakub Voracek ja Brayden Schenn.

– Toistaiseksi olemme mielestäni pelanneet suht hyvin. Kun saadaan pari peliä lisää alle, niin eiköhän se parane tästä. Siinä pääsee pelaamaan isoja minuutteja ja sen pohjalta on oikein, että tulostakin odotetaan. Toivottavasti pystyn siihen.

Hyppy tuntemattomaan

Kun joukkue vaihtuu, samalla myös joukkuekaverit menevät uusiksi, mikä saattaa olla haastava paikka kesken kauden uuteen seuraan saapuvalle pelaajalle. Kaikesta päätellen – mukaan lukien Jakub Voracekin haastattelusta – Filppula on kuitenkin löytänyt nopeasti paikkansa uudessa joukkueessa.

Haasteet eivät jää kuitenkaan siihen, että täytyy opetella uusi pelikirja tai joukkueen toimintatavat, vaan niitä löytyy myös kaukalon ulkopuolelta. Yksi tällainen on kotiutuminen uuteen kotikaupunkiin, ja koska taistelu pudotuspelipaikoista käy villinä, aikaa tutustumiseen ei ole juuri ollut.

Voisi kuitenkin kuvitella, että vuosien varrella Philadelphia on tullut tutuksi ainakin vierasjoukkueen pelaajan näkökulmasta, pelaahan esimerkiksi Tampa Bay Lightning samassa konferenssissa Flyersin kanssa, mutta onko näin?

– En ihan hirveesti (ole ehtinyt tutustua). Tampan kanssa ei hirveesti oltu siellä, eikä kyllä Detroitinkaan. Useimmiten käytiin siellä kerran vuodessa iltaa ennen peliä ja siinä käytiin jossain syömässä. Ei ollut aikaa tutustua lainkaan.

– Enemmän olen luottanut ja kysellyt muilta. On tullut hyvää palautetta ja tämä on hyvä kaupunki. Nyt olen vielä asunut treenihallin viereisessä hotellissa, enkä ole ehtinyt tutkia kaupunkia vielä. Mutta tavoite on päästä sieltä nopeasti liikkeelle?, Filppula toteaa ja heittää toiveen ilmoille.

Mutta entäs sitten se kaikkein tärkein? Siintääkö ajatuksissa jo treffit Rocky Balboa -patsaan kanssa?

– Kyllä, kyllä! Mutta vielä en ole ehtinyt aamulenkille, Filppula päättää naureskellen.

Haastattelu:
Kimmo Romanoff, Philadelphia

Muu teksti:
Marko Ollonqvist