Jakub Voracek NHL Suomen ”Q&A”-haastattelussa Valtteri Filppulasta – ”Loistavaa johtajuutta!”

© Kuva: Getty Images

NHL Suomi oli vierailulla Torontossa ja siellä koukkuun tarttui Philadelphia Flyersin ehdoton supertähti Jakub Voracek.

Keväästä vaikuttaa tulevan todella jännittävä. Kuinka paljon lisäpotkua pelaaja saa siitä, kun joka pelillä on iso merkitys?

On tosi hyvä olla siinä mukana! Me päästiin mukaan viime vuonna, joten tavallaan tiedämme, miltä se tuntuu ja mitä se vaatii.

Toivottavasti viime kevään kokemus auttaa meitä viimeisen kuukauden aikana.

Reilu kuukausi sitten vaikutti, että Philly oli ulkona pudotuspelikuviosta. Sen jälkeen olette kivunneet mukaan taistoon. Mitä on muuttunut?

En nyt välttämättä sanoisi, että olimme ulkona. Meillä oli silloin vielä noin 30 peliä jäljellä.

Kenties me mediassa keksittiin se.

Saattaa olla, Voracek naurahti.

Me mielestäni roikuttiin siinä hännillä muutama piste jäljessä, vähän kuten nytkin. Voittamalla Leafs päästään pisteen päähän ja lopussa kaikki on mahdollista.

Kuinka tyytyväinen olet omaan peliisi tällä kaudella?

Olen tyytyväinen suoritukseeni, etenkin luisteluuni, joka on aina ollut iso osa peliäni. Valtterin tulo vaan vahvisti omaa ja joukkueen pelaamista, sillä hän on niin pirun fiksu pelaaja. Hän on kokenut pelaaja ja hänellä pysyy koko ajan kiekko lavassa, yrittäessään järkätä jotain. Hänen kanssaan pitää olla vastustajan todella tarkkana.

Hän on ollut mahtava tänne tultuaan ja olen varma, että myös hän tuntee olonsa mukavaksi.

Mitä ajattelin, kun kuulit, että Filppula on treidattu Phillyyn?

Se on luonnollisesti kaksipiippuinen juttu: Olet innoissasi, kun joukkueeseen tulee hyvä vahvistus auttamaan hyökkäystä. Mutta samalla menetät yhden lätkän parhaista kundeista, Mark Streitin.

Mutta tällaista tapahtuu siirtoajan umpeutuessa. Jos et ole piikkipaikalla tai muuten vahvasti mukana pleijareissa, niin jotain tällaista tapahtuu. Toisaalta se auttaa meitä, mutta oli myös vähän surullista nähdä Streitin poistuminen vahvuudestamme, koska hän on niin hyvä pelaaja ja loistava kundi.

”Saa mahdollisuuden, kuten Kimmo Timonen”

Olet nähnyt Filppulan pelaavan muutaman pelin. Mitä hän tuo peliinne lisää?

Loistavaa johtajuutta! Hän on tosi rauhallinen kaveri ja se heijastuu hänen peliinsä. Hän on taitava pelaaja, josta on ollut meille paljon apua.

Ja sitten Streit päätyy yhteen veriviholliseenne Pittsburghiin. Kuinka outoa onkaan pelata häntä vastaan? Luulen, että pelaamme häntä vastaan pari kertaa ja se on varmasti aika outoa. Olen varma, että kun hän tulee Philadelphiaan (15.3.), niin hän tulee saamaan ison kunnianosoituksen ja kiitoksen täällä viettämästä neljästä vuodesta.

On hyvä nähdä hänet takaisin Philadelphiassa. Jos ollaan ihan rehellisiä, niin Pittsburgh on yksi mestarisuosikeista ja on hienoa, että Mark saa mahdollisuuden voittaa sen kuten Kimmo Timonen.

Mitä ajattelet pelaamisesta häntä vastaan?

Vuosien saatossa tavallaan totut siihen, että pelaajia tulee ja menee treidien myötä. Se on varmaan vähän vastaava tilanne, kun Kime tuli Philadelphiaan Chicagon paita päällä. Siitä tulee hauskaa: kuitteja tulee ja niitä annetaan molemmin puolin.

Torstaina on Leafs vastassa. Miten tuollaista nuorta ja nopeaa joukkuetta vastaan on pelattava?

Muistan, että se on vaikeaa, sillä olemme kohdanneet heidät kahdesti, kerran kotona ja kerran Torontossa.

Siitä tulee erittäin tiukka ja väsyttävä peli, sillä ne luistelee niin pirusti, naurahtaa Voracek.

Meidän täytyy olla hereillä alusta lähtien, koska siitä tulee kova taistelu.

Kimmo Romanoff, Toronto


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.