Edmonton Oilersin supertähti Connor McDavid on tiedetty äärimmäisen hyväksi luistelijaksi ja nyt se on saatu todistettua myös sekuntikellon välityksellä.

Albertalaisseura järjesti Suomen aikaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä sisäiset tähdistökilpailunsa ja kaikkien katseet kiinnittyivät McDavidiin sekä ennen kaikkea hänen aikaansa luistelukisassa.

Kilpailussa siis kierretään, ilman kiekkoa, kaukalo ympäri mahdollisimman nopeasti ja koska McDavidia pidetään tämän hetken nopeimpana NHL-pelaajana, katseet suuntautuivat häneen.

McDavid luisteli kisassa kaukalon ympäri 13,382 sekuntissa. Viime vuoden All Star -tapahtumassa Detroit Red Wingsin Dylan Larkinin aika oli 13,172, mutta suorituksilla oli yksi oleellinen ero: McDavid aloitti kiihdyttämisensä keskiviivalta, kun taas Larkin sai hakea pidemmät kiihdytysvauhdit, aina kauemmalta siniviivalta saakka.

Kiihdytystä muutettiin viime vuoden luistelukisaan ja se antoi Larkinille kohtuuttoman etulyöntiaseman McDavidiin nähden. Ja, koska aina aiemmin kiihdytys on ollut lyhyempi, tällä mittarilla McDavid on NHL:n historian nopein luistelija.

@mcdavid97 should have a governor! #toofast #oilers

Video, jonka Eric Gryba (@grybes02) julkaisi

NHL:n virallinen titteli kuun lopussa?

Ennätys on ollut vuosikymmenien ajan Mike Gartnerin hallussa, ajalla 13,386, mutta nyt McDavid siis rikkoi sen neljällä tuhannesosalla.

NHL:n tämän hetken nopeimman pelaajan kruunu on kuitenkin tarjolla vasta All Star -tapahtumassa, kuluvan kuun loppupuolella, sillä tuolloin hänellä on mahdollisuus lyödä uusilla säännöillä Larkinin aika.

Larkin ei valitettavasti kuluvan kauden suorituksillaan ansainnut paikkaa tähdistöviikonlopussa, joten hän ei ole puolustamassa titteliä.

Larkinin ohella toinen pelaaja, joka pystyisi McDavidin haastamaan, lienee Red Wings -pelurin joukkuekaveri Andreas Athanasiou, joka iski viime yönä tällaisen maalin. Myöskään hän ei ole tapahtumassa, joten ainoaksi jännitettäväksi seikaksi jäänee, että kuinka hurjan ajan McDavid pystyy tauluun lyömään.