NHL-kiekkoa seuraava maailma on huomannut, että Columbuksen suunnalla kiekkoasiat ovat alkaneet sujua oikein mallikkaasti tämän kauden aikana. Kaupungin joukkue Blue Jackets on 33 ottelun jälkeen liigan kärjessä 52 pisteellään.

Joukkueen GM:nä puuhaileva Jarmo Kekäläinen ei ole yllättynyt menestyksestä, toisin kuin lähes koko muu kiekkomaailma, vaikka joukkueen potentiaalin ovat monet tienneet.

– Näyttähän sarjataulukko hyvältä juuri nyt, mutta kautta on pelattu vasta 33 ottelua, joten pyrin siihen, että en tuijota liikaa tätä kyseistä taulukkoa, Kekäläinen sanoi FOX Sportsin haastattelussa.

– Koko joukkue on hioutunut hyvin yhteen ja etenemme sillä mentaliteetilla, että joka peli on oma kokonaisuutensa. Yritämme katsoa koko ajan eteenpäin eikä taaksepäin, sillä sarjataulukko edustaa menneisyyttä.

Oikea mies penkin takana

Kekäläinen jakaa kunniaa myös joukkueensa päävalmentajalle John Tortorellalle, mies on tehnyt Kekäläisen mukaan loistavaa työtä nuoren kokoonpanon kanssa.

– Olemme nuori ja nälkäinen joukkue, joten meidän pitää keskittyä olennaiseen joka päivä eikä antaa ajatusten harhailla. John Tortorella laittaa tämän mentaliteetin konkreettiseen käyttöön valmennuksessaan. Hän on tehnyt hyvää työtä tähän asti, mutta työnteon pitää jatkua, jotta pelaamme huhtikuussa pudotuspelejä.

Syvyys takaa menestyksen

Blue Jacketsin kokoonpanossa on tällä hetkellä seitsemän pelaajaa, joilla on vähintään 20 tehopistettä ja määrä on suurempi kuin millään muulla joukkueella.

– Joukkueen veteraanit ova tehneet hyvän työn nousten takaisin liigan huipulle vaikean viime vuoden jälkeen. Lisäksi meillä on loistavia nuoria pelaajia, jotka ovat ottaneet paikkansa maailman kovimmassa liigassa. Ei ole helppo tulla NHL:ään 19-vuotiaana.