Venäläispelaaja Alexander Seminin NHL-urasta ei tullut koskaan sellaista, kuin hänen kohdallaan oli kuviteltu.

Washington Capitals varasi Seminin vuoden 2002 varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella, 13. pelaajana. NHL-ura käynnistyi kaudella 2003-04, joskin tuon kauden jälkeen hän suuntasi kahdeksi kaudeksi takaisin kotimaahansa (jälkimmäinen työsulkukausi).

Kun hän palasi takaisin kaudeksi 2006-07, oli hän valmis. Uusi supertähti oli syntynyt, kun venäläislaituri painoi 77 runkosarjaotteluun erinomaiset tehot 38+35=73.

Seuraava kausi oli hieman hiljaisempi, joskin pudotuspeleissä hän eteni yli piste per peli -tahtia, mutta viimeistään kausien 2008-2010 aikana hän näytti osaamisensa, kun 135 runkosarjaotteluun syntyivät pisteet 74+89=163.

Sen jälkeen tapahtui kuitenkin jotain ja Semin teki kahdella seuraavalla kaudella yhteensä 108 tehopistettä. Mistään sukelluksesta ei tokikaan ollut kyse, mutta kun se seuraava askel olisi tullut ottaa, se jäi kokonaan näkemättä.

Työsulkukaudeksi 2012-13 tie vei Carolina Hurricanesiin ja kaikki näytti jälleen hyvältä. Hän teki 44 otteluun 44 tehopistettä ja vaikutti löytäneen sen punaisen langan tekemisessään uudelleen.

Luonnollisesti raleighilaisseurassa oltiin innoissaan ja seura otti riskin: se iski venäläistähden kouraan, maaliskuussa 2013, viiden vuoden ja vuositasolla 7 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen.

Pikkuhiljaa Seminin kohdalla käynnistyi kuitenkin alamäki ja Hurricanes osti vain vajaat kaksi vuotta jatkosopimuksen jälkeen hänen sopimuksensa ulos. Kauden 2015-16 Semin aloitti vielä Montreal Canadiensissa, mutta lähti kesken kauden KHL:ään.

Siellä hän ehti pelata Metallurg Magnitogorskin paidassa puolentoista kauden aikana yhteensä 78 runkosarjaottelua, pistein 21+23=44. Ensimmäisissä pudotuspeleissä hän oli vireessä, mutta viime kevät oli todella vaisu. Semin jäi ilman sopimusta ja ilmoitti päättävänsä pelaajauransa.

Viimeisin tieto kertookin, että Semin on läpäissyt yliopiston pääsykokeet ja aloittaa teknisen alan opiskelut, osittain saamansa stipendin turvin, 1. syyskuuta. Hän lähtee erikoistumaan perusmetallien teoriaan ja teknologiaan, kuten myös eri metalliseoksiin.

Tässä sitä siis ollaan – pelaaja, jonka piti dominoida NHL:ää, on 33-vuotiaana jääkiekkoeläkeläinen.

Ja ei, kyse ei ole mistään henkilökohtaisesta mielipiteestä sen dominoinnin suhteen, vaan hänen entinen joukkuekaverinsa Matt Bradley on todennut, että ”hänestä olisi voinut tulla maailman paras, mutta häntä ei vain yksinkertaisesti kiinnostanut”.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.