TPS ja venäläinen Alexandar Georgiev purkivat aiemmin tänä kesänä yhteistuumin pelaajasopimuksen, kun Turusta kiekko-oppia hakenut maalivahti solmi sopimuksen New York Rangersin kanssa.

Georgiev ei vielä toistaiseksi tiedä tarkalleen, että milloin hän lentää New Yorkiin, mutta hänen omien sanojensa mukaan se tapahtuu mitä todennäköisimmin kuluvan kuun loppupuolella.

Toisin sanoen 21-vuotias maalivahti on edelleen Turussa ja hän treenaa täällä varsin tunnetun fysiikkavalmentajan, Hannu Rautalan hoteissa, ainakin hänen puheistaan päätellen.

Georgiev kehaisikin sillä, että Turussa treenaa monia suomalaisia NHL-pelureita ja samalla heitti myös hieman huulta.

– Ennen kuin lähden New Yorkiin, treenaan henkilökohtaisen valmentajani kanssa. Monet suomalaiset NHL-pelaajat treenaavat Turussa; esimerkiksi Rasmus Ristolainen, Patrik Laine, Lauri Korpikoski ja Mikko Rantanen – kyse on enemmän tai vähemmän siirä, kuka ikinä onkaan valmis maksamaan riittävästi, Georgiev naureskelee The Hockey Writersin haastattelussa.

Georgiev, jota ei olla koskaan varattu NHL:ään, lähtee Pohjois-Amerikkaan tiedostaen tilanteensa, mutta samalla hän on valmis taistelemaan New York Rangersin kakkosvahdin tontista Ondrej Pavelecia vastaan, Antti Raannan siirryttyä tänä kesänä Arizona Coyotesiin.

– Aloitan ensi kauden AHL:ssä. Olen valmis siihen, pyrin parhaaseeni ja odottelen mahdollisuuttani NHL:ssä.

– Ja ehkä se on vain hyvä asia, jos sinua ei varata, koska silloin saat täysin vapaasti valita oman joukkueesi. Toisaalta taas, jos sinut varataan, joukkue odottaa sinun saapumistasi ja yrittää sitä kautta sovittaa sinut joukkueeseen, nuori maalivahti vahvistaa miekan kaksiteräisyyden.

Kävi reitti NHL:ään sitten varaustilaisuuden kautta tai ei, on Georgiev todella innoissaan tulevasta.

– Sopimus Rangersin kanssa tarkoittaa sitä, että pääsin paljon lähemmäksi unelmani toteutumista.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.