Toronto Maple Leafsissa siirryttiin ryminällä uuteen aikaan, kun tulokastähdet Auston Matthewsin johdolla valtasivat pääroolit estradilla.

Kuten viimeistään tänä kesänä on saatu todistaa, seurojen on mietittävä ratkaisujaan todella pitkällä aikavälillä.

Ikkuna Stanley Cupin voittamiseen ei ole nykyhetkessä ”mestarijoukkuetta” rakentaville seuroille kuin 3-5 vuoden mittainen ja mietinnässä on samaan aikaan se tosiasia, että uudet tähdet tulevat vetämään melkoiset rahasummat tulokassopimusten päättyessä.

Toronton suunnalla tilanne on tismalleen tämä. Matthews, Mitch Marner ja William Nylander tulevat kaikki rikastumaan melkoisesti kahden vuoden päästä, kun heidän tulokassopimuksensa umpeutuvat.

Se puolestaan hankaloittaa Maple Leafsin GM:nä toimivan Lou Lamoriellon tehtävää melkoisesti. Vaikka kanadalaisseura onkin saanut täysin uudet kasvokuvapelaajat, taustalla on useita avainpelaajia, joiden kohdalla sopimus on umpeutumassa.

All in vai ”seiftillä”?

Ennen kaikkea esille nousee kolmikko James van Riemsdyk, Tyler Bozak ja Leo Komarov.

Heistä nimittäin jokaisen sopimus on katkolla ensi kesänä ja sitä ennen on tehtävä kovia ratkaisuja: kaupatakko kyseiset pelaajat, koska muutoin vaarana on menettää heidät vapaille pelaajamarkkinoille ilmaiseksi vai mennä ”all in” -mentaliteetilla ensi kausi ja pitää heistä jokainen?

NBC Sportsin toimittaja Joey Alfieri näkeekin, että tapahtuu mitä tahansa, Maple Leafs ei pysty millään pitämään jokaista heistä riveissään.

– Moni asia voi muuttua nykyhetken ja pelaajasiirtojen takarajan välillä, mutta juuri tällä hetkellä näyttää siltä, ettei Maple Leafs pysty pitämään kaikkia kolmea riveissään.

Luonnollisesti, jos joukkueen kausi menee penkin alle, ainakin joku heistä tullaan kauppaamaan pelaajasiirtojen takarajalla, mutta pudotuspeleihin selvitessään seuran tilanne on paljon haastavampi.

Alfieri näkee, että Maple Leafsin ehdoton ykkösprioriteetti on pitää heistä van Riemsdyk riveissään.

Käytännössä ottaen tämä sinetöisi Komarovin kohtalon, sillä hänen tehonsa laskivat viime kaudella, ikää suomalaisella on jo yli 30 vuotta ja kaiken kukkuraksi hän ei ole pelaajana sieltä halvimmasta päästä, sillä ”Leksa” mitataan myös niin monella muulla mittarilla kuin vain tehopisteissä.

Suurella todennäköisyydellä Komarovilla on siis edessään viimeinen kausi Maple Leafs -paidassa, ellei sitten van Riemsdyk hinnoittele itseään ulos seurasta, minkä seurauksena Torontossa suunnattaisiin katseet kaksikkoon Komarov & Bozak.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.