Suomessa myös kiekkoraamattunakin tunnetun The Hockey Newsin toimistolla on tehty pitkää päivää, sillä sivusto on listannut 2000-luvun voitokkaimmat NHL-joukkueet.

Kärkisijan sai haltuunsa Detroit Red Wings, joka on voittanut vuodesta 2000 lähtien kaksi Stanley Cupin mestaruutta (2002, 2008). The Hockey Newsin mukaan Red Wings on voittanut viimeisen 17 vuoden aikana 820 ottelua, kun mukaan lasketaan sekä runkosarja- että pudotuspelikamppailut.

Detroitin kärkisija on myös hyvin turvattu, sillä kakkosena tulevalla San Jose Sharksilla on 785 voittoa. Sharksin jälkeen vuorossa ovat Pittsburgh Penguins (756), Anaheim Ducks (735) sekä Ottawa Senators (727).

Viisikosta Stanley Cupiin kyseisen ajanjakson aikana ovat yltäneet Anaheim Ducks, Pittsburgh Penguins sekä jo aiemmin mainittu Detroit Red Wings.

Viiden kärjen ylivoimaisesti suurin yllätys on eittämättä Ottawa Senators, joka on voittanut esimerkiksi oman divisioonansa kolmesti viimeisen 17 vuoden aikana.

Kärkisijaa hallussaan pitävän Red Wingsin 820 voitosta 92 on tullut pudotuspeleistä. Se pelasi kevään tosipeleissä aina viime kauteen saakka, kunnes sen mittava putkensa tuli vihdoin päätökseensä.

Jos asiaa katsotaan pelkästään runkosarjan perusteella, on Red Wings tässäkin tilastossa ykkönen. Sen 728 pudotuspelivoittoa on nimittäin sekin 2000-luvun tilastokärki.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.