Puolustaja Brian Dumoulin on pelannut NHL:ssä yhteensä neljällä kaudella. Hänen tililleen on tänä aikana tullut 163 runkosarjaottelua, joissa mies on iskenyt kaksi maalia ja yhteensä 33 tehopistettä.

Joten Dumoulin uppoaa auttamatta luokkaan ”NHL:n peruspuolustaja”. Hän toki pelasi Penguinsin riveissä viime kaudella hiukan reilut 20 minuuttia per ottelu, mutta missään nimessä kyseessä ei ole minkäänlainen sateentekijä, vaan puhdas peruspakki.

Dumoulin on tällä hetkellä rajoitettu vapaa agentti, joten hänen neuvotteluoikeutensa ovat Penguinsin hallussa. Puolustaja ja hänen agenttinsa pyrkivätkin nyt ottamaan NHL:n villeistä pelaajamarkkinoista kaiken irti, sillä Sportsnetin kiekkotoimittaja Elliotte Friedman kertoi Twitterissä ällistyttävän uutisen.

Hänen mukaansa Dumoulin pyrkii pääsemään Penguinsin kanssa jatkosopimukseen, joka olisi arvoltaan jopa 4,35 miljoonaa dollaria. Seura ei luonnollisestikaan ole valmis maksamaan näin huikaisevaa summaa, vaan se tarjoaa hänelle 1,95 miljoonaa dollaria.

Dumoulin ei missään nimessä ole surkea pelaaja, mutta samalla on todettava, että hänen pyyntämänsä hinta on auttamatta liikaa. Hänestä on kasvanut Penguinsille tärkeä palanen, mutta hän ei missään nimessä ole korvaamaton pelaaja.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.