Carolina Hurricanesin taival NHL:ssä on ollu viime vuosina pitkä ja kivinen, sillä sen muutolla ollaan arvottu jo vuosien ajan.

Hurricanesia on viety viime vuosina joko Quebec Cityyn tai Seattleen, mikä on aiheuttanut fanien osalta pienoista pelkoa. Lisäksi seuran menestys kaukaloissa on ollut viime vuosina todella laihaa, mikä on näkynyt myös yleisömäärissä.

Viime kausi oli sille nimittäin kahdeksas perättäinen, mikä loppui jo runkosarjaan. Osittain tästä johtuen sen yleisökeskiarvo (11 776) oli NHL:n ylivoimaisesti surkein. Viimeksi huonompaan lukemaan on yltänyt Florida Panthers, jonka yleisökeskiarvo oli kaudella 2014-15 11 265.

Nyt Hurricanesin omistaja Peter Karmanos on lähellä myydä seuransa toisaalle. Ostajaksi on nimittäin ilmoittautunut MLB-seura Texas Rangersin entinen omistaja Chuck Greenberg, jolla on ollut kiinnostusta myös Dallas Starsia kohtaan.

Raleigh News & Observer -sivuston kiekkotoimittaja Luke Decock kertoo kuitenkin kirjoittamassaan kolumnissa, että siinä missä Greenberg haluaa Hurricanesin toimivan nykyisessä kaupungissaan, on hänellä myös omat epäilyksensä kiekkomarkkina-alueen elvyttämisessä.

”Useat haastatellut ihmiset, jotka toimivat lähellä Greenbergiä, sekä myös muut, jotka ovat tietoisia organisaation mahdollisesta ostosta, mutta haluavat pysyä anonyyminä tilanteen arkuuden vuoksi ovat kaikki kertoneet miehestä, joka on todella huolissaan fanien kokemuksesta ja Raleighin elvyttämisestä kiekkomarkkina-alueena. Hän on myös huolissaan sen suhteen, että hän ei ole saanut vielä rahoitusta tai luotettavia sijoittajia, jotta hän saisi kaupan läpi.

Jos kauppa menee läpi, joka huitelee raporttien mukaan noin 500 miljoonan dollarin hintaluokassa, mikä pitää sisällään myös paljon velkaa, joten seuran arvo on todellisuudessa lähellä 300 miljoonaa dollaria, haluaa Greenberg nähdä toimiiko joukkue Raleighissa. Fanit ovat jo pitkään pelänneet muuttoa Quebec Cityyn tai Seattleen, joten joukkueen pitäminen kaupungissa on jotakin sellaista, mikä fanien on mukava kuulla.”

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.