New Jersey Devils pelasi Stanley Cupin finaaleissa kaudella 2011-12, kun sitä vastaan asettui Los Angeles Kings. Kalifornilaisseura oli tuolloin vahvempi otteluvoitoin 4-2, mutta finaalipaikka on aina finaalipaikka.

Devils ei kuitenkaan onnistunut rakentamaan menestyksensä päälle juuri mitään. Se ei ole nimittäin edennyt pudotuspeleihin kertaakaan menestyksekkään kevään jälkeen, joten se on lähtenyt kesälomille heti runkosarjan jälkeen jo viidesti peräkkäin.

Nyt pirupaidat sai varata kesän varaustilaisuudessa ensimmäisenä, ja se käytti valintansa sveitsiläislupaus Nico Hischieriin. Sentteri pelasi viime kaudella QMJHL:ssä pelaavan Halifax Mooseheadsin riveissä, tehden 57 runkosarjaotteluun 38 maalia ja yhteensä 86 tehopistettä.

Kyseessä ei siis ole missään nimessä samanlainen superlupaus, kuten vaikkapa Connor McDavid, Patrik Laine sekä Auston Matthews olivat omien varaustensa jälkeen. Tästäkin huolimatta Devilsillä on sveitsiläistä kohtaan kova luottamus, sillä päävalmentajana toimiva John Hynes on istuttamassa Hischieria suoraan keskushyökkääjän tontille.

Tämä on NHL-tasolla pienoinen ihme, sillä sentterin paikkaa pidetään ylivoimaisesti NHL:n hankalimpana pelipaikkana. Se tarkoittaa nimittäin sitä, että nyt Hischierin on loistettava maailman parhaassa kiekkoliigassa hetimiten myös omassa päässä, mikä tulee auttamatta syömään hänen hyökkäyspään tehojaan.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.