NHL:n päätös olla lähettämättä pelaajiaan ensi talven olympialaisiin näyttänee olevan kiveen hakattu, vaikkakin pelaajayhdistys ja pelaajat etsivät ratkaisuun yhä edelleen jonkinlaista takaporttia.

Karu fakta juuri tällä hetkellä on kuitenkin se, että NHL-pelaajat eivät ole osallistumassa talviolympialaisiin, pidit ratkaisusta tai et.

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö turnauksessa nähtäisiin useita pohjoisamerikkalaisia kiekkoammattilaisia. Farmiliiga AHL haluaa nimittäin antaa omille pelaajilleen mahdollisuuden osallistua turnaukseen ilman seuraamuksia.

Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että kaikki AHL:ssä kiekkoilevat pelaajat pääsisivät kokemaan talviolympialaisten ihmeellisen maailman, vaan pelaajalla on oltava sopimus vain ja ainoastaan AHL-seuran kanssa.

Asiasta kertonut Associated Pressin Stephen Whyno kuitenkin kertoi samalla, että NHL-sopimukset omaavien farmipelaajien kohtalosta ei ole tehty vielä lopullista päätöstä.

AHL myönsi kuitenkin jo omille pelaajilleen vapauden matkustaa Etelä-Korean olympialaisiin. Liiga ei aio kuitenkaan pitää turnauksen aikana minkäänlaista taukoa, vaan joukkueet saavat lähettää valitut pelaajat turnaukseen, jossa he saavat olla 5-26. helmikuuta välisen ajan.

Olympialaiset alkavat 9. helmikuuta ja päättyvät saman kuun 25. päivä. Liigan puheenjohtaja ja toimitusjohtaja David Andrews on lähettänyt uutisesta jo tiedon kaikille AHL-seuroille.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.