Kun Edmonton Oilers solmi Connor McDavidin kanssa kahdeksan vuoden mittaisen ja 100 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen, alkoi samantien arvuuttelu siitä, minkälainen seuran toisen nuoren supertähden, Leon Draisaitlin, jatkosopimus tulee olemaan.

Draisaitlin tulokassopimus umpeutui viime kauteen, joten hän on tällä hetkellä rajoitettu vapaa agentti. Oilersilla on siis käytännössä kaikki valta jatkosopimuksen neuvotteluissa, joskin muut seurat saavat myös tarjota hänelle sopimusta.

Tästäkin huolimatta Oilers voi vastata tarjoukseen, jolloin saksalaisnuorukainen jää albertalaisseuran riveihin.

Mutta itse asiaan: kun McDavid todella teki oman massiivisen jatkonsa Oilersiin, uskottiin Draisaitlin tekevän samalla tavalla. Siis pitkän ja rahakkaan jatkon, joskaan edes villeimmissä huhuissa ei liikuttu samoissa rahamäärissä, kuin McDavidin jatkon suhteen.

Edmonton Journalin pitkäaikainen kiekkotoimittaja Jim Matheson esitti kuitenkin oman, suoraan sanottuna hiukan oudon, ratkaisunsa osapuolten välisiin neuvotteluihin. Hän nimittäin ehdotti, että Draisaitlin ja Oilersin olisi kaikista fiksuinta tehdä niin sanottu ”bridge-sopimus”.

– Vain yksi Oiler on tällä hetkellä ilman sopimusta ja hän on luonnollisesti Draisaitl. Olisiko vain helpoin ratkaisu tyytyä kahden vuoden mittaiseen bridge-sopimukseen, jossa palkka olisi 6 miljoonaa dollaria vuodessa, Matheson kirjoitti Twitter-tilillään.

Bridge-sopimus tarkoittaa lyhyttä sopimusta nuorelle pelaajalle, joka ei ole välttämättä todistanut vielä lopullista tasoaan NHL-kaukaloissa. Kyseisessä sopimuksessa ei myöskään heitetä vielä kaikkia dollareita pöydälle, vaan kyseessä on niin sanotusti normaalia maltillisempi jatkopahvi.

Draisaitlin kohdalla ei voida kuitenkaan puhua enää epävarmasta suorittajasta sanan varsinaisessa merkityksessä. Hän on seuran kolmosvaraus kesältä 2014, minkä lisäksi hän on ollut molemmilla täysillä NHL-kausillaan erinomainen.

Varauksensa jälkeen, kaudella 2014-15, hän pelasi puolet kaudesta Oilersin riveissä, tehden 37 runkosarjaotteluun tehot 2+7.

Kuitenkin toissa kaudella hän paukutti 72 kamppailuun 19 maalia ja 51 tehopistettä, kun taasen viime kauden 82 runkosarjaottelua tuotti tehot 29+48. Lisäksi hän teki 13 pudotuspelikamppailussa kuusi maalia ja kaiken kaikkiaan 16 tehopistettä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.