Washington Capitalsin kesäsuunnitelmat menivät sekaisin, kun joukkue solmi kalliin kahdeksan vuoden ja 62,4 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen Evgeny Kuznetsovin kanssa. Kuznetsovista tuli sopimuksen myötä NHL:n kahdeksanneksi suuripalkkaisin sentteri.

Jatkosopimuksen myötä Capitals joutui kauppaamaan 58 tehopistettä viime kaudella iskeneen Marcus Johanssonin.

Capitalsin tavoitteena oli saada venäläissentteri jäämään halvemmalla sopimuksella, mutta KHL toi oman lusikkansa soppaan sopimusneuvotteluissa. Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman tietää kertoa, mistä tässä oli käytännössä kyse.

Friedman kertoo ”30 thoughts”-artikkelisarjassaan Capitalsin yrittäneen saada Kuznetsovin vuosipalkkaa kuuden miljoonan tasolle. Hänen mukaansa Pietarin SKA yritti kalastaa Kuznetsovia tosissaan KHL:ään, tarjoten venäläiselle huhujen mukaan hurjaa kymmenen miljoonan taalan sopimusta yhdestä ja 20 miljoonan taalan kahdesta kaudesta.

Capitalsin täytyi siis pystyä vastaamaan SKA:n tarjoukseen ja joukkue sai kun saikin pidettyä superlahjakkaan sentterinsä pääkaupungissa.

– Kun minulle annettiin tämänkaltainen jatkosopimus, ymmärsin kuinka kovasti Capitals haluaa pitää minut joukkueessaan, ja kuinka kovasti he uskovat minuun, Kuznetsov kertoi.

– Minulla oli useita vaihtoehtoja. Yksi vaihtoehdoista oli KHL, sillä olympialaisissa pelaaminen olisi ollut merkittävä asia minulle. Mutta koska Capitals arvosti minua niin paljon ja teki tarjouksen josta en voinut kieltäytyä, halusin jäädä tänne.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.