Puolustaja Andrew Ference päätti ripustaa odotetusti hokkarinsa naulaan ja lopettaa uransa ammattilaisjääkiekkoilijana. Hänen 16 vuotta kestänyt uransa NHL:ssä piti sisällään neljä seuraa; Pittsburgh Penguinsin, Calgary Flamesin, Boston Bruinsin sekä Edmonton Oilersin.

Miehen komeaa uraansa varjostaa kuitenkin hänen viimeiset vuotensa NHL:ssä. Hän nimittäin teki vuonna 2013 neljävuotisen sopimuksen juuri Oilersin kanssa, ja hänet nimettiin välittömästi nuoren ryhmän kapteeniksi.

Nykyään 38-vuotias puolustaja pelasi Oilersin miehistössä lopulta käytännössä vain kahden kauden ajan, sillä loukkaantumiset veivät kanadalaiselta hänen peliaikansa. Toissa kaudella hän pelasi enää ainoastaan kuusi ottelua ja viime kaudella ei enää yhtä ainutta.

Ference kertoi päätöksestään julkaisemassaan tiedotteessa.

– Kun varmistuin päätöksestäni olla jatkamatta NHL-uraani, minä tajusin, että minulla tulee olemaan ongelma kiittää kaikkia satoja ihmisiä, jotka ovat auttaneet minua saavuttamaan tavoitteeni pelata maailman parhaassa liigassa, Ference kertoi tiedotteen mukaan.

– Kiitos Pittsburgh, Calgary, Ceske Budejovice, Boston ja Edmonton. Teidän rakkautenne meidän urheilua kohtaan antoi minulle mahdollisuuden pelata uskomattomilla näyttämöillä ja teidän kaupunkinne tuleva olemaan minulle aina koteja. Jääkiekkofanit ovat todella uskomattomia.

Mies pelasi NHL-kaukaloissa lopulta 907 runkosarjaottelua, joissa hän teki 43 maalia ja yhteensä 225 tehopistettä. Hän voitti Stanley Cupin Boston Bruinsin paidassa vuonna 2011.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.