Uutisoimme keskiviikkoaamuna kanadalaissivusto Sportsnetin tekemästä listauksesta, jossa arvioitiin kesän markkinoiden suurimmat voittajat.

Nyt samainen sivusto on listannut kesän kolme suurinta häviäjää ja tämä lista on seuraavanlainen:

Montreal Canadiens

Canadiensin GM Marc Bergevin tuntuu kaventavan joukkueensa mestaruusikkunaa kesä kesältä kapeammaksi.

Ei joukkueen kesä täysin epäonnistunut ollut – Canadiens hankki ja kiinnitti 22-vuotiaan Jonathan Drouinin ja solmi Carey Pricen kanssa kahdeksanvuotisen sekä Alex Galchenyukin kanssa kolmivuotisen jatkosopimuksen.

Sitten mennään huonoihin päätöksiin.

Bergevin teki oudon päätöksen ja kaupata puolustaja Nathan Beaulieun kolmannen kierroksen varausvuoroon. Vaikka Beaulieu olisi saattanut jäädä Vegas Golden Knightsin haaviin, olisi vuoden 2011 ensimmäisen kierroksen varauksesta pitänyt saada parempi vastine.

Beaulieu korvattiin Karl Alznerilla, jolta on turha odottaa nopeita jalkoja tai ylivoiman parantamista. 28-vuotias Alzner kiinnitettiin viiden vuoden ja 23 miljoonan dollarin sopimuksella.

Canadiens hävisi tarjouskilpailun venäläislaituri Alexander Radulovista Dallas Starsia vastaan. Joukkue ei pystynyt tarjoamaan enempää kuin viisivuotista sopimusta 6,25 miljoonan dollarin vuosittaisella palkalla. Stars tarjosi samaa ja 31-vuotias Radulov matkasi sinne, ainakin osittain verotussyistä.

Drouinin hankinta oli yksi Canadiensin positiivisia hankintoja, mutta siitä maksettiin kallista hintaa. Tulevaisuuden huippupuolustaja Mikhail Sergachev nimittäin siirtyi kaupassa salamapaitoihin. Venäläispuolustajasta odotettiin vastineeksi ykkössentteriä, mutta Drouin pelaa mieluiten laidassa. Sergachevin kauppaaminen ei siis ratkaissut sitä ongelmaa.

Canadiens menee niin kauas kuin Price joukkuetta kannattelee, mutta hänen ympärilleen kannattaisi rakentaa rosteri jolla on joko mahdollisuus voittaa välittömästi tai jolla on enemmän pitkäaikaista voimaa. Habs ei tehnyt kumpaakaan.

Washington Capitals

Capitals on törmäämässä samoihin ongelmiin palkkakaton kanssa kuin Chicago Blackhawks. Sillä erolla, että joukkueen menestyminen on jäänyt runkosarjaan, eikä pudotuspeleissä toista kierrosta pidemmälle ole pötkitty.

Pääkaupunkiseudun ylpeydellä oli lukuisia UFA-pelaajia, joista vain yhdelle saatiin jatkosopimus – T.J. Oshie jatkaa Capitalsissa pelottavan pitkällä kahdeksan vuoden sopimuksella. Oikea laitahyökkääjä Justin Williams menetettiin Hurricanesiin ja puolustaja Karl Alzner Canadiensiin.

Oshien kiinnittämisen myötä 26-vuotias sentteri Marcus Johansson jouduttiin kauppaamaan Devilsiin. Johansson teki viime kaudella piste-ennätyksensä (24+34) ja hänestä saatiin vastineeksi 2. ja 3. kierroksen varausvuorot.

Capitalsin rosterissa on tällä hetkellä vain 17 pelaajaa ja palkkakatossa on tilaa enää neljä miljoonaa dollaria. Merkittäviä vahvistuksia ei ole millään mahdollista hankkia.

Ja tämä on vasta alkua. Lars Elleristä ja John Carlsonista tulee ensi kesänä UFA-pelaajia ja maalivahti Philipp Grubauer tarvitsee myös uuden sopimuksen.

Capitals on saattanut hyvinkin jo peluuttaa sukupolvensa parhaan joukkueen eikä heillä ole mitään todisteena siitä.

Chicago Blackhawks

Menetykset kesällä palkkakatto-ongelmien vuoksi ei ole Blackhawksille mikään uusi asia. Vielä vuonna 2015 Stanley Cup-mestarina ne eivät harmittaneet, mutta nyt kahden pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella putoamisen jälkeen alkaa harmittaa.

Niklas Hjalmarsson oli ensimmäinen lähtijä. Ruotsalaispuolustaja kaupattiin Coyotesiin vaihdossa 24-vuotiaaseen Connor Murphyyn ja 22-vuotiaaseen Laurent Dauphiniin, jotka saattavat tosin auttaa joukkuetta pitkässä juoksussa.

Hjalmarssonin menetys on kuitenkin kova takaisku – hän kellotti keskiarvoltaan 21:29 minuuttia jääaikaa peliä kohti ja johti joukkueen alivoimapelaamista.

Alivoimapeli otti toisenkin osuman Marian Hossan missatessa tulevan kauden allergian takia. Pahimmassa tapauksessa koko slovakkihyökkääjän ura on ohitse.

Maalivahtiosastolta viime kauden kakkosmaalivahti, Scott Darling lähti Hurricanesiin ja tällä hetkellä Blackhawks joutuu operoimaan J-F Berubella ja Anton Forsbergilla, mikäli ykkösmaalivahti Corey Crawford loukkaantuu. Kaksikosta saattaa olla hyviksikin maalivahdeiksi, mutta ovat joka tapauksessa ainakin ennakkoon riskialttiita.

Artemi PanarinBrandon Saad -kauppa oli ainoa, joka tehtiin muuten kuin palkkakattoa ajatellen, sillä kummallakin on sama cap hit. Hawks menetti paremman hyökkääjän, mutta sai kokonaisvaltaisemman pelaajan takaisin.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.