Florida Panthers päätti käyttää viime kesän 23. varausvalintansa yllättäen suomalaishyökkääjä Henrik Borgströmiin, joka pelasi vielä tuolloin HIFK:n A-junioreissa.

Valinta herätti hälyä suuntaan jos toiseen, mutta vielä tällä hetkellä vaikuttaa todella siltä, että Borgströmin varaaminen näin aikaisin ei ollut minkään luokan virhe. 191-senttinen nuorukainen nimittäin siirtyi viime kaudeksi NCAA-sarjassa pelaavaan Denverin yliopistoon, missä hän päätti ihastuttaa kaikki osaamisellaan.

Borgström pelasi Denverissä 37 ottelua, joissa hän iski 22 maalia ja yhteensä 43 tehopistettä. Nuorukainen valittiin sarjan parhaaksi tulokkaaksi ja kakkostähdistöön. Kaiken lisäksi Denver voitti oman sarjansa runkosarjan mestaruuden.

Borgströmin kanssa samassa joukkueessa viime kaudella pelannut Florida Panthersin maalivahtilupaus Evan Cowley ei säästellytkään ylisanoissaan, mitä tulee suomalaisnuorukaiseen.

– Hänellä on kenties eniten potentiaalia pelissään, mitä olen nähnyt pitkään aikaan. Hän on todella hyvä kiekon kanssa ja hän on hauska katsoa. Hän sai Denverissä ihmisiä katsomoon, sillä he halusivat tulla katsomaan häntä. He ovat lähes yhtä ihmeissään, kuin me, kun näemme miten uskomattomia asioita hän voi tehdä, Cowley kertoi NHL.com:n mukaan.

– Hän voi vetäistä hihastaan todella siistejä asioita, etenkin isoissa peleissä. Hän tulee olemaan mielenkiintoinen pelaaja moniksi tuleviksi vuosiksi.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.