Los Angeles Kingsin hyökkääjäprospekti Jaret Anderson-Dolan ymmärtää, ettei mikään NHL:ssä ole varmaa.

Kings palkkasi Anderson-Dolanin WHL-joukkue Spokane Chiefin valmentaja Don Nachbaurin apulaisvalmentajakseen. Se saattoikin olla osasyy sille, että Kings huusi Anderson-Dolanin nimen toisella kierroksella numerola 41.

– On mukavaa tuntea joku jo valmiiksi, mutta se ei vielä tarkoita joukkueeseen pääsemistä tulevaisuudessa. Se on pelkästään minusta itsestäni kiinni, Kings-lupaus kertoi NHL.com-sivustolle joukkueen kehitysleirillä.

– Odotan pääseväni NHL:ään työskentelemällä ahkerasti ja pelaamalla omaa peliäni.

Kykyjenetsijöiden johtaja Mark Yannetti kertoi, ettei Nachbaurin palkkaaminen muuttanut Kingsin käsitystä Anderson-Dolanista. Nachbaur oli jo aikaisemmin jakanut hänestä informaatiota jokaiselle, joka sitä vain halusi.

– Et saa Nachbauria lopettamaan puhumista hänestä, Yannetti kertoi varaustilaisuuden jälkeen.

– Donin kehonkieli ja äänensävy muuttuu aina, kun hän puhuu Anderson-Dolanista.

180-senttisen ja 85-kiloisen sentterin työetiikka on muotoiltu Nachbaurin toimesta, joka on tunnollisesti käyttänyt viimeiset kolme kautta Anderson-Dolanin puolustuspelin kehittämiseen.

– Olemme katsoneet paljon videoita, Calgarystä lähtöisin oleva hyökkääjä kertoi.

– Nachbaur näyttää asioita, joita et huomaa pelin aikana ja se on auttanut minua suuresti selvittämään missä minun täytyy kehittyä.

Puolustuspään taitojen kehittämisestä huolimatta Anderson-Dolan latoi 76 tehopistetä (39+37) Spokane Chiefin paidassa menneellä kaudella.

Kings tarvitsee edistystä hyökkäyspäähän – joukkue oli liigan 24. sijalla maaleissa viime kaudella ja teki vain 2.43 maalia ottelua kohden. Anderson-Dolanin ja Gabriel Vilardin varaamiset kielivät tästä.

Se, tuleeko Anderson-Dolan pysymään sentterinä vai siirtyykö laitaan NHL-tasolla, jää nähtäväksi. Hänen tavoitteenaan on kehittyä aloituksissa ja saada lisää voimaa kroppaansa.

– Olen työteliäs kahden suunnan hyökkääjä, Anderson-Dolan kuvaili itseään.

– Kaikki alkaa puolustuspäästä. Jos olet hyvä puolustamaan, saat enemmän tilanteita hyökkäyspäässä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.