Siirtospekulaatiot Colorado Avalanchen Matt Duchenen ympärillä eivät ota laantuakseen ja tiettävästi kauppa on jo aivan nurkan takana.

Columbus Blue Jacketsin on kerrottu olleen yksi aktiivisimmista Duchenen jahtaajista ja The Columbus Dispatchin toimittaja Aaron Portzline tietää kertoa, että seuran GM:nä toimiva Jarmo Kekäläinen kävi todella pitkälle lauantai-iltaan neuvotteluja Avalanchen Joe Sakicin kanssa.

Portzlinen mukaan Sakic on pyytänyt ainakin osana vaihtokauppaa Gabriel Carlssonia, joka on Blue Jacketsin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2015 (#29).

Erinomaisena oman pään luutijana tunnettu 20-vuotias ruotsalainen pelasi vielä viime kauden kotimaassaan, Linköpingin paidassa, mutta siirtyi loppukaudesta pelaamaan kaksi NHL-ottelua, tehoin 0+1. Lisäksi hänet nähtiin myös kolmessa AHL-ottelussa samoin tehoin.

Carlsson on isokokoinen puolustaja. Tarkalleen ottaen hänellä on mittaa 193 senttiä ja painoa 87 kiloa. Isosta koostaan huolimatta hän liikkuu kaukalossa varsin sulavasti ja on myös hyvä avaamaan peliä.

Portzline ei osaa sanoa, että hamuaako Sakic vaihtokaupassa myös Ryan Murrayta, hieman sivuraiteille Columbuksessa ajautunutta nuorta kanadalaispuolustajaa, jolla on ottelukokemusta NHL:stä 220 runkosarjaottelun verran, pistein 11+49=60.

Boston houkuttelee ”oman kylän” lupauksella?

Aiemmin Blue Jacketsin kovimpana kilpailijana Duchenen suhteen nähtiin Nashville Predators, mutta viimeisimmät tiedot kertovat, että Nick Boninon kiinnitys vapailta pelaajamarkkinoilta tarkoittaa sitä, ettei Predators ole enää kilvassa mukana.

Sen sijaan Boston Bruins on hypännyt peliin mukaan viime metreillä.

Bruinsin tiedettiin halunneen Duchenen riveihinsä jo tammikuussa, mutta tuolloin Sakic vaati vaihtokappaleena nuorta puolustajaa Brandon Carloa, jonka Bruins kertoi olevan koskematon.

Nyt tilanne on mitä ilmeisimmin muuttunut ja Bruins käyttää nimenomaan Coloradosta lähtöisin olevaa Carloa houkuttimena Duchenen suhteen.

Carlo on 20-vuotias yhdysvaltalaispuolustaja, joka on 196-senttinen ja painaa 92 kiloa. Kaiken lisäksi hän ampuu oikealta ja hänen kaltaisensa puolustajat ovat tällä hetkellä NHL:ssä todella kovassa huudossa, pitkälti siksi, että heitä ei ole juurikaan tarjolla.

Bruins-organisaatiossa mielen Carlon kauppaamisen suhteen on saattanut muuttaa se, että kevään pudotuspeleissä seuran mukaan yliopistosarjasta hypännyt 19-vuotias Charlie McAvoy osoitti välittömästi olevansa erinomainen lisä joukkueensa alakertaan.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.