NHL:n varaustilaisuus järjestetään tänäkin vuonna perinteikkäästi samaan aikaan, kun täällä kotosuomessa juhlistetaan Juhannusta.

Pohjois-Amerikassa viikonloppu on kuitenkin työntäyteinen, sillä joukkueiden GM:t ja kykyjenetsijät pyrkivät valitsemaan parhaat nuorukaiset sadoista vaihtoehdoista.

Tätä ennen arvotaan kuitenkin se, kuka pääsee valitsemaan tilaisuudessa tänä vuonna ensimmäisenä. Palkintona on siis luvassa, ainakin suurella todennäköisyydellä, joko Nolan Patrick tai Nico Hischier.

Parhaat todennäköisyydet ykkösvaraukseen on NHL:n jumbojoukkueella, Colorado Avalanchella, jonka mahdollisuudet jackpotiin on 17,9 %. Tämän jälkeen vuorossa on Vancouver Canucks (12,1) sekä Vegas Golden Knights ja Arizona Coyotes (10,3).

Alle kymmenessä prosentissa ovat sen sijaan New Jersey Devils (8,5), Buffalo Sabres (7,6), Detroit Red Wings (6,7), Dallas Stars (5,8), Florida Panthers (5,4), Los Angeles Kings (4,5), Carolina Hurricanes (3,1), Winnipeg Jets (2,7), Philadelphia Flyers (2,2), Tampa Bay Lightning (1,8) sekä New York Islanders (0,9).

Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt joukkue on mukana arvonnassa, joskin ylemmäs sijoittuneilla joukkueilla todennäköisyydet ykkösvaraukseen ovat hyvin minimaaliset.