Sidney Crosby on viihtynyt viime aikoina otsikoissa niin hyvässä kuin pahassakin. Crosby huitaisi Marc Methotia käsille sillä seurauksella, että Methotin sormen päästä irtosi pala.

Crosby ei saanut tilanteesta kuitenkaan rangaistusta, ja tämä oli monille liikaa. Muun muassa Ottawa Senatorsin omistaja Eugene Melnyk kommentoi rajusti Crosbyn huitaisua ja vaati hänelle pitkää pelikieltoa. NHL:n varakomissaari Bill Daly on kuitenkin todennut, että Crosbyn teko ei aiheuta kurinpidollisia toimia.

Myös Pittsburgh Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan otti tapaukseen kantaa, ja puolusti luonnollisesti kapteeniaan.

Melnykin purkaus oli varsin raju, johon myös Crosbyn agentti vastasi toteamalla, että Melnykille olisi annettava sakkoja.

Sunnuntaina tapauksen aiheuttaja, eli Crosby, kommentoi ensimmäistä kertaa Melnykin kritiikkiä joukkueen aamujäillä.

– Aion sivuuttaa sen. Hän (Melnyk) pitää siitä, kun saa olla äänessä. Joten eiköhän anneta asian vain olla. Siitä on jo neljä päivää, Crosby totesi NBC Sportsin mukaan.

Melnykin välit Penguins-leiriin ovat huonot

Melnyk ei ollut ensimmäistä kertaa vastakkain Penguins-leirin kanssa. Kaudella 2012-2013 Matt Cooke aiheutti Erik Karlssonille vakavan vamman, kun Cooken luistin leikkasi osittain Karlssonin akillesjänteen.

Karlssonin kauden ennustettiin olevan ohi, mutta hän palasi vielä saman kauden aikana takaisin kaukaloon. Nopeaa paranemista pidettiin käsittämättömänä.

Melnyk vaati jo tuolloin tutkimusta siitä, oliko Cooke tahallisesti vahingoittanut ruotsalaistähteä. Melnyk etsi keinoja rangaista Cookea, mutta turhaan.