NHL:ssä viime päivinä tunteita on kuumentanut Pittsburgh Penguinsin kapteeni Sidney Crosbyn toiminta. Kolme päivää sitten hän iski Buffalo Sabresin Ryan O’Reillya mailalla nivusiin, mikä herätti fanien keskuudessa suurta närää.

Vain muutamaa päivää myöhemmin, toisin sanoen toissa yönä, Crosby huitaisi Ottawa Senatorsin Marc Methotia mailalla sormille rajuin seurauksin.

Molempia tekoja yhdisti etenkin yksi tekijä: kummastakaan ei tullut jäähyä, eikä minkäänlaisia jälkiseuraamuksia.

Crosbyn teot saivatkin lopulta Senatorsin omistaja Eugene Melnykin raivon partaalle, eikä hän säästellyt sanoissaan lainkaan kertoessaan mielipiteensä medialle.

Tämä taasen ei tyydyttänyt lainkaan Crosbyn agenttina toimivaa Pat Brissonia, joka avautui medialle vastaavasti Melnykin antamista kommenteista.

– Minun mielestäni joukkueen omistajan, joka antaa noin negatiivisia kommentteja oman organisaation ulkopuolisesta pelaajasta, sietäisi saada sakkoja tuollaisesta toiminnasta. Se on pahempaa, kuin lajimme kulttuuria vastaan sotiminen, Brisson kertoi TSN:n Darren Dregerin mukaan.

Crosby ja Penguins olivat vauhdissa myös viime yönä, kun se hävisi New York Islandersille voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 4-3.