Boston Bruinsin Brad Marchand ja Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby tekivät tuhojaan samassa ketjussa syksyn World Cupissa, missä miesten edustama Kanada marssi täydellisen suvereeniin mestaruuteen.

Harva osasi tuolloin ennustaa, mitä tuleva NHL-kausi tuokaan tullessaan. Toki muutaman viime vuoden aikana on käynyt selväksi, että Marchand on alkanut keskittymään enemmän pelaamiseen ja vähemmän rottailuun, vaikkakaan jälkimmäisestä ei ole päästy vieläkään täysin eroon.

Mutta se, miten hyvä Marchand on tällä kaudella pelillisesti ollut, on tullut monelle yllätyksenä. Kun kausi on kääntynyt loppusuoralleen, on mies NHL:n maalipörssin kärjessä ja pisteissä toisena, heti Connor McDavidin jälkeen.

Kuka olisi uskonut?

Marchand kiilasi maalien kärkeen viime yön hattutemppunsa ansiosta, minkä hän iski Vancouver Canucksin verkkoon. Ensiksi hän tasoitti kamppailun 3-3:een, minkä jälkeen mies vei Bruinsin 4-3-johtoon.

Viimeisensä hän iski tyhjään verkkoon, kun kamppailua oli pelaamatta noin 25 sekuntia. Maaliensa avulla hänen kauden saldonsa nousi 35 kappaleeseen, mikä on saman verran, kuin Crosbylla.

Toki tässä vaiheessa on otettava huomioon, että Crosby on pelannut loukkaantumisen vuoksi seitsemän ottelua vähemmän, kuin Marchand. Tätä ei kuitenkaan lasketa enää siinä vaiheessa, jos esimerkiksi juuri Marchand nappaa maalipörssin voiton itselleen.

Kaiken kukkuraksi Marchandilla on tällä kaudella mahdollisuus napata itselleen koko pistepörssin voitto, sillä hän on ainoastaan yhden paunan McDavidia perässä. Marchand on tässäkin tilastossa Crosbyn kanssa tasoissa, sillä molempien miesten pisteet ovat 35+39.