NHL:n runkosarjassa Hart Trophylla palkitaan pelaaja, joka on ollut nimenomaan arvokkain joukkueelleen. Juuri tästä syystä Tampa Bay Lightningia edustavan Nikita Kucherovin ohittaminen Hart-keskustelussa olisi silkkaa idiotismia.

Viimeistään siinä vaiheessa, mikäli floridalaisseura selvittää tiensä pudotuspeleihin kuin ihmeen kaupalla, tulisi Kucherov oikeasti nostaa vakavasti samaan keskusteluun Evgeni Malkinin, Sidney Crosbyn, Brent Burnsin ja kumppaneiden kanssa.

Kucherov on nimittäin kuluvalla kaudella yli 18 ottelua pelanneista pelaajista pistekeskiarvolla kolmanneksi tehokkain. Hänen lukemansa on 1.13 ja edellä ovat ainoastaan lukemalla 1.18 Malkin & Crosby. Taakse jäävät siis muun muassa Connor McDavidin sekä Patrick Kanen kaltaiset nimet.

23-vuotiaan venäläislaiturin merkitystä joukkueelleen korostaa entisestään se, että Lightningilla on ollut hyvin vaikea kausi. Se on kärsinyt paljon loukkaantumisista, ykkössentteri Steven Stamkos on ollut lähes koko kauden sivussa ja kaiken kukkuraksi GM Steve Yzerman on joutunut palkkakatto-ongelmien vuoksi kauppaamaan useita avainpelaajiaan muihin maisemiin.

Aivan viime aikoina Kucherovin rooli onkin noussut jättimäiseksi ja esimerkillään hän on johtanut joukkuettaan, jossa pelaa tällä hetkellä kahdeksan AHL-pelaajana kauteen lähtenyttä nimeä, nakuttamalla 17 viime otteluun tehot 12+13.

– Tiedän, että hän on tämän joukkueen Hart-ehdokas. Kun olemme tarvinneet häntä kaikkein eniten, siis viimeisessä 15 pelissä, olemme hypänneet hänen reppuselkäänsä, päävalmentaja Jon Cooper ylistää suojattiaan Yahoo! Sportsille.

– En halua olla myöskään mainitsematta (Andrei) Vasilevskiya, sillä myös hän on ollut loistava. Mutta, kun puhutaan joukkueiden arvokkaimmista pelaajista, etenkin pitkässä juoksussa, niin kyllä se on ollut Kuch.

Kokonaisuudessaan Kucherov on pelannut kuluvalla kaudella toistaiseksi 61 runkosarjaottelua. Niissä hänen tehonsa ovat olleet 31+38.

EDIT [14.03.2017, 05:27]: Kucherov iski 3-2-vierasvoitossa New York Rangersia vastaan tehot 0+2. Kyseiset lukemat päivitetty kaikkiin artikkelissa esiintyviin tilastoihin.