Monien mielestä Alexander Ovechkin on yksi NHL:n parhaita maalintekijöitä. Joidenkin mielestä jopa yksi kaikkien aikojen parhaista.

Tähän suhteutettuna onkin pienoinen ihme, että venäläissupertähti on jäänyt ilman maalia jopa kymmenessä peräkkäisessä ottelussa. Tämä kummajainen näki päivänvalonsa viime yönä, kun Washington Capitals kohtasi Anaheim Ducksin.

Ducks teki viisi maalia ja Capitals kaksi, joten paremmuudesta ei jäänyt epäselvyyksiä. Tappio oli washingtonilaisryhmän neljäs perättäinen.

Vielä suurempi ihme on kuitenkin se, että Ovechkinin maaliton putki sai yhä vain jatkoa. Kymmenen ottelua ilman täysosumaa on venäläislaiturin oma ”ennätyksensä” hänen 12 vuotta kestäneellä NHL-uralla.

Kamppailun päätyttyä Ovechkin oli luonnollisesti hämillään ja yritti keksiä syitä joukkueen ja oman kurssin kääntämiseksi.

– Sinä ehkä vain odotat jonkin tapahtumista… ehkä ihmettä tai jotakin sellaista, Ovechkin kertoi NHL.com:n mukaan.

Ovechkin viettää muutoinkin tehollisesti hiljaista kautta, sillä 68 ottelua on tuottanut venäläishyökkääjälle vaatimattomat 27 maalia ja yhteensä 56 tehopistettä. Vastaavasti Ovechkin on parantanut peliään kiekottomana ja omassa kenttäpäädyssä.