Venäläispuolustaja Slava Voynov istui perheväkivallasta epäiltynä 90 päivää vankilassa, ennen kuin hän päätti palata karkotuksen uhatessa takaisin kotimaahansa.

Voynovin istuessa vankilassa Los Angeles Kings, siis puolustajan seurajoukkue, ilmoitti, ettei venäläispeluri tule enää pelaamaan joukkueessa. Samalla seura aikoi purkaa pelaajansa sopimuksen, sopimusrikkomukseen vedoten, mutta tämä ei ollut lopulta tarpeellista Voynovin palatessa omasta päätöksestään kotimaahansa.

27-vuotiaan puolustajan palattua Venäjälle yleiseksi uskomukseksi jäi, ettei häntä nähtäisi enää koskaan Pohjois-Amerikassa.

Edelleen monta mutkaa matkassa

Asiat ovat kuitenkin muuttuneet hieman vajaassa vuodessa melkoisesti, sillä Kingsin johtoportaaseen kuuluva Phil Anschutz ei aio enää seistä paluun tiellä. Anschutz kertoi mielipiteensä asiaan NHL Network Radiota vetävän John Hovenin haastattelussa, kertoo Mayor’s Manor -sivusto.

Tokikaan paluu ei ole missään nimessä helppo, sillä asiat tulisi hoitaa Yhdysvaltain oikeuslaitoksen kanssa kuntoon ennen mahdollista paluuta ja hankkia työviisumi sekä Yhdysvaltoihin että Kanadaan. Lisäksi hän on myös hyllytetty NHL:n toimesta, joskin sen uskotaan korjaantuvan 20 ottelun mittaisella pelikiellolla.

Se merkittävin pointti uutisessa on kuitenkin se, että Kings olisi avoin Voynovin paluulle takaisin taalakaukaloihin. Tiettävästi kalifornialaisseura, joka siis omistaa edelleen Voynovin oikeudet, ei olisi kuitenkaan itse halukas tuomaan KHL:n puolustajien pistepörssiä johtavaa pelaajaa takaisin joukkueeseensa.

Voynov ehti ennen tapaustaan pelata NHL:ssä 190 runkosarjaottelua, tehden niissä tehot 18+63. Hän on myös kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Kingsin paidassa ja pudotuspeleissä hän tehtaili 64 otteluun pisteet 9+16.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.