Juuso Välimäki siirtyi täksi kaudeksi Arizona Coyotesiin, kun Calgary Flames oli heittänyt hänet siirtolistalle. Suomalainen oli ajautunut olemattomaan rooliin Calgaryssa, joten seuran vaihtaminen oli hieno uusi mahdollisuus.

Välimäen alku Arizonassa oli erinomainen. Hän sai runsaasti vastuuta ja tehojakin tuli. Suomalaispuolustaja iski ensimmäisissä 12 ottelussaan tehot 1+4=5.

Viime aikoina Välimäen hieno käännetarina on kuitenkin murentunut. Hän on joutunut Arizona-valmennuksen koirankoppiin. Peliaika on ollut viimeisissä yhdeksässä ottelussa minimaalinen. Viimeisimmässä pelissä Montreal Canadiensia vastaan Välimäki pelasi 6:44.

On vaikeaa sanoa, miksi valmennus on menettänyt makunsa Välimäen suhteen. Viimeksi hän pelasi 20 minuuttia marraskuun lopulla Minnesota Wildia vastaan. Välimäen tehotilasto jäi kaksi pykälää plussalle ja hän laukoi kahdesti maalia kohti.

Nyt Välimäki pelaa nelosketjussa, mutta rooli on käytännössä seitsemäs puolustaja. Jostain syystä valmennus luottaa mieluummin Patrik Nemethiin, Josh Browniin ja Troy Stetcheriin. Kolmikon tehot sekä tilastot ovat Välimäkeä huonommat.

Väimäen rooli saattaa olla jatkossa kasvamassa. Arizonan on kerrottu jo pitkään yrittävän kaupata Jakob Chychrunia pois. Seurassa liekehtinyt Shayne Gostisbehere saattaa myös olla kuuma nimi siirtotakarajan lähestyessä.