Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby oli NHL:n juhlittu sankari keskiviikon vastaisena yönä. Hän niittasi Philadelphia Flyersia vastaan uransa 500. maalin, ja 2-1-johtomaali syntyi Jevgeni Malkinin passista.

Hyökkääjä sai aihetta juhlaan myös myöhemmin. Hän niittasi tehot 1+1, Pens voitti jatkoajalla 6-5 ja Crosby valittiin ykköstähdeksi.

– Tätä on vaikea pukea sanoiksi. On hienoa olla osa hienoa joukkuetta ja pelata loistavien jätkien kanssa. Onhan tuo tietysti hieno lukema. Kun mietin 500 maaliin yltäneitä, koen oloni etuoikeutetuksi, tarunhohtoisessa 1077 runkosarjan ottelua pistein 500+871=1371 pelannut kanukki sanoi NHL:n nettisivuilla.

– Tämä on ollut uskomaton matka Penguinsin ja erityisesti Sidin valmentajana. Minulla on ollut etuoikeus nähdä hurja määrä erilaisten rajapyykkien rikkomisia, Penguinsia kaudesta 2015-16 luotsannut Mike Sullivan mietti.

Aktiivipelaajista 500 maaliin on kyennyt vain Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin (761).

– Ei tässä haluttaisi muistaa Crosbyn 500. maalia syntyneen tappiopelissä, urallaan käytännössä kaiken voittaneen Pens-tähden maanmies ja joukkuekaveri Kris Letang virnisti.

Pens on taas kovassa tikissä, ja itäisen konferenssin joukkueista se on kerännyt pisteitä eniten (70) yhdessä Tampa Bay Lightningin kanssa. Phillyn pinnamäärä 39 on vasta 13:nneksi eniten.