Florida Panthers on viimeistään tällä kaudella noussut mukaan NHL:n suurimpien mestariehdokkaiden listalle.

Sopivan sekoituksen nuoruutta ja kokemusta omaavalta joukkueelta odotetaan tällä kaudella pitkää pudotuspelikevättä. Suurimpana kantona kaskessa saattaa olla jälleen kerran Tampa Bay Lightning, josta on kasvanut Panthersille varsinainen peikko pudotuspeleissä.

Calgary Flamesin päävalmentaja Darryl Sutter nostaa omassa arviossaan Panthersin jopa tämän hetken parhaaksi NHL-seuraksi.

– Tässä on joukkue, joka on rakennettu tarkoituksella juuri pudotuspelejä varten, 18 kautta NHL:ssä valmentanut legenda toteaa mediatilaisuudessa.

Sutter todella tietää, mistä puhuu. Mies on luotsannut urallaan Los Angeles Kingsin kahteen Stanley Cupin voittoon joukkueilla, jotka eivät säkenöineet runkosarjassa, mutta jyräsivät kovuudellaan kevään pudotuspeleissä. Sutterin mielestä Panthersilla on samaa potentiaalia, vaikkakin joukkue tekee kovaa tulosta myös runkosarjan puolella.

– Kyseessä on täysin eri kaliiberin joukkue. Meidän joukkueessamme on pelaajia, jotka eivät pystyneet vastaamaan Panthersin kokoon ja vauhtiin. Niin on käynyt aiemminkin tällä kaudella, Sutter tuskailee Flamesin tilannetta.

Samoilla linjoilla oli myös Flamesin tähtihyökkääjä Matthew Tkachuk.

– Tämä oli eräänlainen tasonmittaus, emmekä selvästikään suoriutuneet siitä kovinkaan hyvin. Mielestäni Panthers on yksi parhaista joukkueista, jota vastaan olemme pelanneet tässä liigassa, Tkachuk kehaisee 2-6-vierastappioon päättyneen ottelun jälkeen.