Toronto Maple Leafs on ollut vuosi kausia vaikeassa palkkakattotilanteessa. Tulevaisuudessa budjetin kanssa painiminen käy vieläkin ahtaammaksi, kun Morgan Riellylle sorvattiin 7,5 miljoonan dollarin vuosipalkan jatkosopimus.

Seuraavaa jatkosopimusta Toronto on tekemässä maalivahti Jack Campbellille. 29-vuotias torjuja on noussut Torontossa uudelle tasolle, joten aivan halpa uusi sopimus ei tule olemaan.

Pierre LeBrun arvioi, että Campbellin seuraava sopimus on vuosipalkaltaan jotain 4 ja 5 miljoonan dollarin väliltä. Sopimuksen kesto olisi niin ikään 4-5 vuotta.

– Jos Campbell näyttää sietokykyä ja johtaa Leafsia pudotuspeleissä, se on win-win kummallekin osapuolelle ja kuvittelen, että Leafs taipuilee mielellään palkkakattonsa kanssa järjestääkseen hänelle tilaa, LeBrun kirjoittaa.

Campbellin iso sopimus laittaisi Toronton palkkakaton koville. Sen myötä joukkue käyttäisi maalivahteihinsa, puolustaja Riellyyn ja Auston Matthewsiin, Mitch Marneriin, John Tavaresiin ja William Nylanderiin yli 66 prosenttia palkkakatostaan. Heidän lisäksi palkkaa pitäisi maksaa ainakin vielä viidelle puolustajalle ja kahdeksalle hyökkääjälle.