Buffalo Sabresin ja Jack Eichelin välinen siirtosaaga sai torstaina päätöksensä, kun yhdysvaltalaistähti kaupattiin Vegas Golden Knightsin riveihin.

Vaihtokauppa ei ole vielä virallisesti maalissa, joten tarkempia yksityiskohtia paljastunut pikkuhiljaa iltapäivän aikana.

TSN:n sisäpiiritoimittaja Darren Dreger raportoi ensimmäisenä, että Golden Knights lähettää kaupassa Buffaloon Alex Tuchin, Payton Krebsin, ensimmäisen kierroksen varauksen (2022) sekä kolmannen kierroksen varauksen (2023).

Golden Knights saa vastikkeena Eichelin ohella Sabresin kolmannen kierroksen varauksen vuodelle 2023.

Dreger on saanut nyt mullistavia lisätietoja vaihtokaupan yksityiskohdista. Dregerin mukaan vaihtokauppaan liitetty Golden Knightsin ensimmäisen kierroksen varaus on TOP-10 -valinnalta suojattu.

Ja vielä isompi yksityiskohta on se, että Sabres ei ota vaihtokaupan yhteydessä ollenkaan Eichelin 10 miljoonan dollarin palkasta omaan palkkakattoonsa.

Sabres valuu vaihtokaupan seurauksena NHL:n palkkalattian alapuolelle, joten joukkue voi joutua suorittamaan pian toisenkin peliliikkeen. Sabresilla on myös vaihdon myötä yksi ylimääräinen rosteripelaaja.

Golden Knights onnistui kuin ihmeen kautta kikkailemaan Eichelin 10 miljoonan dollarin palkan palkkakaton sisälle.

Golden Knights on vapauttanut palkkakattoonsa tilaa asettamalla muun muassa Mark Stonen ja Max Paciorettyn pitkäaikaisesti loukkaantuneiden listalle. Kun tähtikaksikko palaa ajan mittaan kaukaloon, alkaa Golden Knightsilla todellinen työ saada kaikki mahtumaan saman palkkakaton alle.

LUE MYÖS: Jack Eichelin kauppaaminen käynnisti some-myrskyn – näin Buffalo-fanit ottivat supertähden treidin vastaan

Darren Dreger

@DarrenDreger
To be clear. The 1st round pick is top 10 protected. No salary retained by Buffalo.