Boston Bruinsin kapteeni Brad Marchand puhui torstaina ensimmäistä kertaa lehdistölle sitten Florida Panthers -sarjan kolmannessa ottelussa tapahtuneen loukkaantumisen.

Panthersin keskushyökkääjä Sam Bennett teloi viikko sitten Marchandin sairastuvalle kyseenalaisella taklauksella, jossa Bennett selvästi iskee samaan aikaan nyrkillä Marchandia päähän.

Bennettin nyrkki-isku selvisi kiekkopiireissä vasta muutama päivä ottelun jälkeen, kun eri kuvakulmasta otettu video alkoi leviämään sosiaalisessa mediassa. Mahdollisesti tästä syystä Bennett myös selvisi tempustaan ilman pelikieltoa.

Lukuisista rottailuistaan tunnettu Marchand ei kuitenkaan ole katkera kilpaveljeään kohtaan.

– Hän pelaa kovaa. Hän on erittäin fyysinen pelaaja ja loistava pelaaja joukkueelleen. Mielestäni hän sai tämän iskun nyt ilmaiseksi, mutta en ala valittamaan. Välillä käy näin. Tämä kuuluu playoff-kiekkoon. Olen ollut myös toisella puolella useita kertoja. Mielestäni hän kuitenkin selvisi kuivin nahoin tästä tilanteesta, NHL:ssä yli 1000 ottelua tahkonnut 36-vuotias Marchand sanoi lehdistölle The Athletic -sivuston mukaan.

Tämän jälkeen Marchandin puheenvuoro sai poikkeuksellisen rohkean käänteen.

– Ihmiset eivät halua sanoa tätä ääneen, mutta pudotuspeleihin kuuluu toisen ihmisen satuttaminen. Mitä useamman jätkän saa vedettyä ulos, sitä isomman hyödyn joukkue saa. Ihmiset eivät puhu tästä. Se on fakta, joka liittyy lajiimme. Joka kerta kun hyppäät jäälle, niin joku yrittää satuttaa sinua. Näin peli toimii playoffeissa, Marchand sanoo.

– Aina kun saat edun joukkueellesi, olet lähempänä voittoa. Tästä syystä hyvän fysiikan omaavasta joukkueesta on hyötyä. Tämän takia seurat tekevät kaikkensa saadakseen isokokoisen puolustuksen ja fyysisen miehistön. Taitavia ja pienikokoisia joukkueita harvemmin näkee näin pitkällä, koska heitä sattuu, Bruins-kippari linjaa.

Aivotärähdyksestä toipuva Marchand on aloittanut jo harjoittelemaan normaalisti muun joukkueen kanssa. Konkarihyökkääjän pelaaminen kuudennessa ottelussa on kuitenkin vielä epävarmaa.

Panthers johtaa pudotuspelisarjaa voitoin 3-2.