PRAHA. Valtteri Puustisella on ollut Tshekin MM-kisoissa vaikeaa, mutta seuratasolla elämä hymyilee.

Reilu viikko sitten Puustinen allekirjoitti kaksivuotisen jatkosopimuksen Pittsburgh Penguinsin kanssa. Uusi sopimus takaa NHL:n puolella Puustiselle keskimäärin 775 000 dollarin vuositulot.

Puustinen on Penguinsin varaus kesältä 2019. Pari kautta laitahyökkääjä totutteli menoon farmin puolella, mutta viime kaudella Puustinen sai jo NHL:n puolella vyölleen 52 ottelua tehoin 5+15=20.

Puustisen joukkueesta löytyy useampikin pitkän linjan pelaaja. Suurin heistä on joukkueen kapteeni Sidney Crosby. Kanadalainen tullaan ikuisesti muistamaan yhtenä kaikkien aikojen parhaista. Prahan hallin käytävillä Puustinen halusi nostaa esiin myös sen, millainen ihminen Crosby on.

– Kun menin sinne, [Crosby] heti otti minut joukkueeseen hyvin mukaan. [Hän] juttelee paljon, kyselee ja auttaa niin paljon kuin pystyy. Siltä voi kysellä, Puustinen sanoi NHLSuomelle.

– Tulee sellainen fiilis kun menee sinne, että heti kuuluu sinne. Vaikka kaikki tietävät, millainen pelaaja se on, se on ihan yksi muiden joukossa. Se ei pidä itseään muita parempana.

Puustinen paljasti myös, millainen Crosby on harjoituksissa.

– Tosi hyvää esimerkkiä näyttää hallilla koko ajan, sitä on helppo katsoa ja oppia itse ja ottaa mallia, Puustinen sanoi.

– Aika lailla eka ja vika äijä aina jäällä, se tykkää siellä laukoa tai ottaa jotain maalintekokilpailua. Siihen vaan mukaan ja kehittymään vierelle, niin hyvä tulee.

LUE MYÖS