Teuvo Teräväisen alku uudelle NHL-kaudelle oli väkevä. Carolina Hurricanes -pelaaja viiletti 6-3-voittoon päättyneessä NY Islanders -pelissä kaukalossa reilut 21 minuuttia iskien tehot 1+1. Joukkueensa kakkosketjun laituri valittiin sarja-avauksen kakkostähdeksi, ja päävalmentaja Rod Brind’Amour oli innoissaan pelaajansa panoksesta.

– Hänhän on meidän avainpelaaja. Teuvo tekee kaikkea – pelaa ylivoimaa, tappaa alivoimaa. Mitä tahansa tarvitsemmikin, hän voi vastata huutoon, luotsi sanoi Canes Countryn mukaan.

– Mutta hänen on tärkeää pysyä terveenä ja nauttia pelaamisesta jälleen. Uskon, että tästä tulee hyvä juttu, päävalmentaja jatkoi terveyshuolista aiemmin kärsineestä timantista.

Ykkössuomalainen

Teräväinen ampui viidesti, joka oli joukkueen hyökkääjistä isoin määrä. Pelaaja itse sanoi lähteen mukaan, että ylivoimalla oli saumoja enemmänkin, mutta kumilätkä ei nyt vain pomppinut sisään.

Carolinan muista suomalaisista ykkösketjun sentteri Sebastian Aho saalisti yhden syöttöpisteen, tämän laituri Jesperi Kotkaniemi jäi tehoitta. Canes-vahti Antti Raanta avasi kauden avauksessa luukkua.

– Oli hyvä saada se onnistuminen loppuun. Se oli iso maali. Meidän on nyt vain tehtävä asioita oikein – luotan, että sitten kiekkokin menee sisään, Teräväinen sanaili.

Suomalainenkin allekirjoitti sen, että joukkueesta löytyy syvyyttä – olkoonkin, että kolmos- ja nelosketju eivät tehoille yltäneet.

– Meillä on neljä ketjua, jotka voivat tehdä maaleja ja pelata kumpaankin suuntaan. Niin haluammekin asian olevan, ja siten meillä on mahdollisuudet voittaa.

LUE PERJANTAIAAMUN JUTUISTA MYÖS:

Huh huh, mikä käsittämätön trilleri: Hyökkääjä kuritti Tampaa neljällä maalilla, mestarit kirivät uskomattomaan voittoon

Patrik Laineelle vahva startti NHL-kauteen – ottelulla erityinen merkitys: ”Tuhosimme heidät!”