Jack Eichelin nimi on pyörinyt siirtohuhuissa jo ikuisuuden. Sentterin odotettiin menevän kaupaksi kesän varaustilaisuudessa. Nyt on todennäköistä, että Eichel joutuu aloittamaan kautensa Buffalon riveissä.

NHL-seurat eivät huhujen perusteella ole kovin tiiviisti Eichelin perässä. Ei ihme. Buffalo ei luovu hänen kaltaisestaan pelaajasta pienestä hinnasta. Eichelin vuosipalkka taas on huimat 10 miljoonaa dollaria.

Iso kysymysmerkki on Eichelin terveydentila. Viime kausi jäi isolta osin väliin. Onko hän terve nyt, vai odottaako hän edelleen leikkaukseen pääsyä? Jos näin on, kukaan seura ei ole kiinnostunut hankkimaan Eichelia, sillä hänestä ei ole apua pitkään aikaan.

Sentterin nälkäisille NHL-seuroille on tarjolla toinenkin vaihtoehto: Vancouver Canucksin Elias Pettersson.

Vancouver ei valitusta lapsestaan suostu luopumaan mistään hinnasta. Seuralla ei kuitenkaan ole välttämättä muuta vaihtoehtoa. Vancouver ei pysty vastaamaan mahdolliseen offer sheetiin. Se tarkoittaisi puolustaja Quinn Hughesista luopumista.

Mitä Petterssonin nappaaminen sitten vaatisi? Käytännössä hänelle pitäisi tarjota 9 miljoonan dollarin vuosipalkkaa ja korvauksena Vancouver saisi kaksi 1. kierroksen varausvuoroa sekä 2. ja 3. kierroksen varausvuorot.

Jack Eichelin hankkiminen Buffalosta vaatisi vähintään samanlaisen korvauksen. Pettersson on lisäksi terve ja 9 miljoonan palkalla miljoona dollaria halvempi kuin Eichel.