Viime kaudella NHL:n heikoimpiin seuroihin lukeutuneessa Ottawa Senatorsissa pelannut Jevgeni Dadonov on avannut syitä vaikean kautensa taustalla.

32-vuotias venäläislaituri hankittiin Senatorsin hyökkäyksen kärkirooleihin, mutta miehen kausi meni koko muun joukkueen tavoin heikosti – 55 runkosarjapelissä tähtihyökkääjä iski odotuksiin nähden vaisut tehot 13+7=20. Kausi oli perheelliselle konkarihyökkääjälle vaikea myös kaukalon ulkopuolella tämän jouduttua viettämään koko sesongin erossa raskaana olleesta vaimostaan sekä kahdesta lapsestaan.

– En aio keksiä selityksiä, mutta oli vaikeaa olla erossa perheestäni. Olin koko vuoden yksin Kanadassa. Vietin aikani käytännössä vain kahdessa paikassa: kotona ja hallilla. Vuosi oli haasteellinen, mutta toisaalta se oli sitä kaikille, Dadonov kertaa kauttaan venäläiselle Sport24-sivustolle.

Vuosi sitten Senatorsin kanssa kolmen vuoden sopimuksen solminut Dadonov kaupattiinkin kesällä mestarisuosikkeihin lukeutuvan Vegas Golden Knightsin riveihin. Muutos oli hyökkääjälle tervetullut.

– Päädyin yhteen NHL:n parhaista joukkueista. En voi salailla sitä, että olen erittäin iloinen muutoksesta. Vegasissa saan pelata isoista panoksista. En malta odottaa kauden alkua, Dadonov iloitsee.

– Ottawassa sain kahdeksassa ensimmäisessä pelissä aikaan vain kaksi pistettä. Kestää aina aikansa totutella uuden joukkueen kuvioihin. Toivottavasti Vegasissa homma lähtee kulkemaan heti alusta alkaen, Dadonov toivoo.

NHL-uransa kolme ensimmäistä kautta Florida Panthersia edustanut entinen KHL:n supertähti aloittaa seuraavaksi viidennen kautensa taalajäillä.