St. Louis Bluesin tähtihyökkääjä Vladimir Tarasenko on kärsinyt kahden viime kauden ajan pahoista olkapäävammoista.

29-vuotias umpitaitava venäläinen on saanut tililleen kahden viime kauden aikana yhteensä 34 runkosarjapeliä, eikä miehen vaihtoarvo ole sen myötä enää aiemmalla tasolla. The Athleticin Jeremy Rutherford uskookin Bluesin olevan valmis pelaajakaupoille sikäli, kun mahdollinen ottaja löytyisi.

– Jos he eivät ole sitä jo tehneet, uskon GM Bill Armstrongin tarkkailevan mahdollisia kiinnostuneita ottajia ympäri NHL:n. Tarasenkon 7,5 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus kattaa vielä kaksi kautta, ja Blues tarvitsee vastineena tuosta palkasta tuloksia.

– Tarasenko saattaa olla ok saadessaan alle enemmän pelejä kolmannen olkapääleikkauksensa jälkeen. Joukkueen dynamiikan kannalta – ottaen heidän halunsa rakentaa joukkueesta työteliäs yksikkö – Blues saattaa olla halukas lähtemään eri suuntaan Tarasenkon kanssa. Jopa pelaaja itse saattaa toivoa samaa.

– Et voi tietää, tuleeko Tarasenkosta enää 35 maalin pelaajaa. Armstrongin mukaan seuran mestaruusikkuna on yhä avoinna, joten hänen on päätettävä, pystyykö Tarasenko auttamaan joukkuetta? Jos vastaus on ei, Armstrongin on yritettävä löytää ns. ”jääkiekkotreidi”. Blue hyötyisi valtavasti siitä, että se saisi palkkakattoonsa 7,5 miljoonaa dollaria hankkiakseen pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan joukkueen pelitavan mukaisesti, Rutherford arvioi.

– Tarasenkolla on sopimuksessaan siirtopykälä, joten päätösvalta on pitkälti hänen omissa käsissään, toimittaja muistutaa lopuksi.

Tarasenko pelasi tämän kauden runkosarjassa 24 ottelua tehoin 4+10=14.