Patrik Laineen alkukausi on ollut tapahtumia täynnä. Oli loukkaantuminen, sitten treidi Columbus Blue Jacketsiin ja nyt penkityksiä uuden seuran riveissä.

Blue Jacketsin valmentaja John Tortorella on peräänkuuluttanut Laineelta kilpailuviettiä koko 60-minuuttisen ajan. Tähän osaan Laineen peliä Tortorella ei ole ollut tyytyväinen, ja kiekonhallintaan liittyvissä tilastoissa kritiikin kohde näkyy erityisesti.

Laine on riistänyt tällä kaudella kiekon vain neljästi omalle joukkueelleen. Mikä pahempaa, hän on vastaavasti menettänyt kiekon 20 kertaa, mikä on peliaikaan suhteutettuna NHL:n kolmanneksi eniten. Lainetta enemmän kiekkoja peliaikaan suhteutettuna menettävät Ryan Getzlaf ja Jack Hughes, joka on tilastossa ihan omassa kastissaan.

Plusmiinustilastoissa Laine ei myöskään loista. 20 ottelun jälkeen hän on Blue Jacketsissa pelatuissa ottelussa pakkasella 11 pykälän verran. Se on toiseksi huonoin lukema heti 10 ottelua enemmän pelanneen Max Domin jälkeen, jonka plusmiinussarake on vain yhdellä huonompi.

Seuraavaksi Laineella on mahdollisuus parantaa tapojansa ensi yönä Carolina Hurricanesia vastaan.