Jarmo Kekäläisen Columbus Blue Jacketsin Winnipeg Jetsiin vaihtanut Pierre-Luc Dubois debytoinee uudessa joukkueessa Suomen aikaa keskiviikkoaamuna Calgary Flamesia vastaan. Pelaaja kertoo taalaliigan nettisivuilla, että hän aikoo tehdä kaiken tarvittavan ollakseen fyysisesti ja henkisesti valmis kyseiseen peliin.

Edellisen kerran tammikuun puolen välin jälkeen NHL-askissa viilettänyt juhannuksen 2016 ykköskierroksen kolmosvaraus on ollut viime päivät karanteenissa. Pelaaja on treenaillut sen, minkä pystyy, sekä katsonut videoita ja pelejä.

– Ystäväni ja perheeni tietävät, että minulla ei ole paljoa tekemistä, joten olen paljon puhelimessa heidän kanssaan ja koitan tavoittaa ihmisiä, joita en välttämättä ole nähnyt niin paljoa viimeisen vuoden aikana, pelaaja hymähtää.

Lähtökohdat Jets-debyyttiin eivät välttämättä ole parhaat mahdolliset. Kuka pelaajaa on auttanut, jotta tämä pysyisi järjissään pian loppuvan karanteenin aikana?

– Tyttöystäväni olisi vihainen, jos en mainitsisi häntä. Hänestä on ollut hyötyä, mutta niin on myös vanhemmistani.

Jäille meneminen keskellä yötä omassa rauhassa on käynyt pelaajan mielessä.

– Ajattelin sitä joo, mutta en ole käynyt. Kysyin isältäni, että voisiko hän ostaa minulle hiihtosukset, mutta minun on kunnioitettava karanteenia. Ajattelin jopa sitä, että teen hiihtoladun takapihalleni, mutta ei minulla ole tarpeeksi aikaa sellaiseen, pelaaja virnistää.

NHL:ssä kaudella 2017-18 debytoinut kanadalainen kaupattiin taalaliigassa ensimmäisen kerran.

– Junnuissa minut on kaupattu, mutta onhan se erilaista. Olen viestitellyt muutaman sellaisen kundin kanssa, jotka toivottivat minut tervetulleeksi tänne. Olen kuullut joukkueesta vain hyvää.