Maaliskuussa 38 vuotta täyttävä Mikko Koivu on tuonut roppakaupalla kokemusta Columbus Blue Jacketsin pukukoppiin siirryttyään ohiolaisseuraan täksi kaudeksi.

Aiemmin Minnesota Wildia 11 kauden ajan kipparoinut hyökkääjä on tärkeä esimerkin näyttäjä varsinkin pukukopissa. Tämän myöntää myös Columbuksen suurimpiin tähtiin kuuluva hyökkääjä Cam Atkinson.

– Tuollainen pelaaja, joka on pelannut niin pitkään, saavuttanut niin paljon, toiminut kapteenina vuosia ja on pukukopissa selvä johtaja, on iso apu kaikille muille pelaajille sekä tietysti maanmiehilleen. Meillä on todella nuori joukkue, joten pelaajamme ihailevat häntä. Voimme kysyä häneltä kaikenlaista, Atkinson kommentoi NHL:n suomenkielisillä sivuilla.

Koivu itse vahvistaa konkarin aiemmat luulot Blue Jacketsin ja varsinkin sen päävalmentaja John Tortorellan kovasta kurista oikeiksi.

– Äärettömän rehtiä työtä. Vaaditaan paljon, mutta ollaan oikeudenmukaisia. Se on paras tapa hoitaa asiat muutenkin elämässä. Yhtenäinen tekeminen ja yhteiset pelisäännöt pysyvät varmasti selkeinä, jolloin pelaajat saavat keskittyä olennaiseen ja joukkueen kulttuuri on vahva, Koivu niputtaa.

– Yritin ottaa selvää ja saada tuntemusta joukkueesta jo ennen kuin tänne tulin ja kyllä ne kaikki piirteet nyt aistii päivittäisessä tekemisessä, suomalainen vahvistaa.