NHL:n tasaantunut palkkakatto on ajanut monet joukkueet siihen tilanteeseen, että normaalioloissa päivänselviä runkopelaajia on pakko ryhtyä kauppaamaan. Patrik Laine on yksi näistä nimistä.

Uusia huhuja on liikkunut joka päivä, mutta joskus on otettava myös askel taaksepäin ja mietittävä Laineen kaltaisen supertähden menettämiseen liittyviä riskejä. NBC-toimittaja Adam Gretz on vahvasti sitä mieltä, että Winnipeg Jetsin on pidettävä kiinni Laineesta.

– Vihaan – vihaan! – sitä ajatusta, että käytetään yhtä joukkueen parhaista pelaajista pelinappulana, kun yritetään paikata puutteita muualla kokoonpanossa. Se ei todennäköisesti toimi niin kuin on suunniteltu, hän lataa.

Gretz korostaa, että Laineen kauppaamalla puutteita siirrettäisiin vain paikasta toiseen; sentteri- ja puolustusosastolta maalintekopuolelle.

Nuori suomalaistähti on yhä myös kehittyvässä iässä. Pelin vaikein osa-alue – maalinteko – on hänellä jo lähes täydellisesti hallussa, joten asetelma on sikäli erinomainen.

– Nuoren pelaajan on helvetisti helpompaa tulla paremmaksi puolustussuuntaan, kuin oppia tekemään 35–40 maalia. Kun sinulla on kaveri, joka pystyy jälkimmäiseen, on yleensä hyvä idea pitää hänestä kiinni.

Gretz peräänkuuluttaakin Jetsiltä nyt ”maalaisjärkeä” pakonomaisen kaupanteon sijaan.

– Yksinkertaisin ratkaisu vaikuttaisi olevan paras. Pidä avainpelaajasi, joka on juuri tulossa parhaaseen ikäänsä ja leikkaa palkkakuluja muualta kokoonpanosta. Älä yritä korjata pientä ongelmaa luomalla suurempi.