Lokakuun NHL-draftissa yhdeksäntenä varaava Minnesota Wild saattaa joutua omalla vuorollaan koko varaustilaisuuden tukalimman valinnan eteen. Joukkue kaipaa kipeästi senttereitä, mutta 9. vuorolla kovimmat pelimiehet tulevat todennäköisesti pelaamaan aivan muilla paikoilla.

Niinpä Wildin on päätettävä, varaako se sentterikseen Anton Lundellin, vai jollekin muulle pelipaikalle aavistuksen Lundellia paremman pelaajan. Spekulaatio perustuu The Athleticin teettämään ennakkodraftiin, jossa jokaiselle joukkueelle valitaan heille parhaiten sopiva pelaaja.

Toimittaja Michael Russo luottaa Wildin päätyvän kaikesta huolimatta Lundelliin – niin avoimia seurassa on oltu sentterivajeesta.

– Alan ihmiset pitävät häntä kakkossentterinä – kahteen suuntaan pelaavana, kilpailuhaluisena, älykkäänä ja taitavana. Sellaisena, joka on ollut erinomainen miehiä vastaan viimeiset kaksi vuotta ja joka kuuluu Helsingin IFK:n kapteenistoon 19-vuotiaana, Russo luettelee.

Hänen mukaansa Wild saattaa hyvinkin joutua katumaan sitä, ettei valitse puolustaja Jake Sandersonia tai maalivahti Jaroslav Askarovia. Erityisesti jälkimmäinen olisi kuitenkin iso riski.

Wildilla on jo ennestään kokemusta venäläisestä Kirill Kaprizovista, jonka houkutteleminen NHL:ään kesti peräti viisi vuotta. Lisäksi maalivahtien kehityskäyrää on usein vaikea arvioida, minkä vuoksi heitä kartetaan ensimmäisellä kierroksella.

Lopullisen varauslistan koostanut Corey Pronman myötäilee Russoa Wildin valinnan vaikeudesta.

– Jos Wild haluaa sentterin ja varaustilaisuus etenee näin, se luo todella vaikean dilemman. Parhaat pelaajat ovat maalivahti Askarov, puolustaja Sanderson, laituri Jack Quinn ja mahdollisesti Alexander Holtz.