Takana on upea pudotuspelikevät, ja molemmilla Vancouver Canucksin maalivahdeilla varsin onnistunut kausi.

30-vuotias Jacob Markström kantoi päävastuun runkosarjassa, mutta joutui sivuun pudotuspelien ratkaisuhetkillä nivusvamman vuoksi. 24-vuotias Thatcher Demko astui kuvaan ja torjui Canucksin satumaisilla otteillaan aivan konferenssifinaalien kynnykselle.

Kumpi siis nähdään joukkueen maalilla ensi kaudella? Helppo vastaus olisi kokeneempi Markström, mutta Sportsnet-toimittaja Josh Beneteaun mukaan monikin asia puoltaa Demkon aikakauteen siirtymistä.

Suurin este Markströmin jatkosopimukselle on Canucksin tiukka palkkakattotilanne. Nykyinen 3,66 miljoonan palkka ei riitä mitenkään Markströmin pitämiseen. Beneteau arvioi summan nousevan yli kuuden miljoonan, samalla kun jatkosopimuksia olisi tarjottava myös Tyler Toffolille, Chris Taneville, Troy Stecherille ja Jake Virtaselle.

Markström on myös kärsinyt urallaan polvivaivoista, viimeisimpänä helmikuussa ennen liigan keskeytymistä. Tuoreen nivusvaivan vakavuudesta ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa.

Vaikka Markström jatkaisi Canucksissa, Demkon sopimus olisi silti voimassa vielä yhden kauden. Molempia maalivahteja ei voi laajennusdraftissa suojata, joten näin ollen Demko menetettäisiin todennäköisesti ilmaiseksi Seattle Krakeniin.

Demkon sopimus on kaiken lisäksi edullinen, vain 1,05 miljoonaa dollaria.

Silti, nuoren maalivahdin nostaminen isoon rooliin on aina riski. Josh Beneteaun argumenteille Markströmin pitämisestä on vaikea laittaa vastaankaan.

– Jos näistä pudotuspeleistä voi mitään päätellä, niin Canucks on astumassa cupintavoitteluikkunaan ja tällaisen veteraanin mukanaolo olisi arvokas asia, hän korostaa.

– Markström tunnetaan Canucksissa ja hänen korvaamisensa toisella vastaavan tasoisella maalivahdilla olisi riskialtista ja kallista.