Tshekkilegenda Jaromir Jagr maalaa rajuja uhkakuvia koko urheilumaailman ylle.

48-vuotias ikoni otti kotimaansa iSport.cz-sivustolla kantaa varsinkin nykyisiin koronaviruksen aiheuttamiin karanteenisäädöksiin eri maissa.

– Jos karanteenisäännöt eivät pääty, ammattiurheilu tulee yksinkertaisesti päättymään. On aika miettiä asiaa ennen kuin on liian myöhäistä, Jagr pamauttaa ja jatkaa:

– En haluaisi lausua ikäviä sanoja tai olla epäkunnioittava ihmiselämää kohtaan, mutta tämä on samanlainen tauti kuin mikä tahansa ja jotkut ovat siitä huolissaan enemmän kuin toiset. Ei ole mahdollista etteikö myös (jääkiekko)joukkueissa tulisi sairastuneita. Ei voi myöskään vain harjoitella ja koko ajan ainoastaan siirtää otteluita, vaan on myös jatkettava elämää. Jos emme saa aikaan järkevää suunnitelmaa, urheilu kuolee. Jonkun olisi mietittävä tätä.

Jo 1980-luvulla ammattilaisuransa aloittaneen Jagrin on tarkoitus jatkaa edelleen pelaamista. Alkukesästä legendan kerrottiin olevan siirtymässä omistamastaan Rytiri Kladnosta maan kärkiseuroihin lukeutuvaan Sparta Prahaan, mutta diiliä ei ole vielä toistaiseksi vahvistettu.

Päättyneellä kaudella loukkaantumisista kärsinyt Jagr osoitti olevansa edelleen kelpo pelimies summattuaan 38 Tshekin pääsarjaottelussa tehot 15+14=29.