Toronto Maple Leafsin Kasperi Kapanen syötti torstain ja perjantain välisenä yönä historiallisen maalin joukkueensa pudotuspeliottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan.

Kun suomalaisen syöttämästä osumasta vastasi vasta 18 vuoden ja 330 päivän ikäinen Nicholas Robertson, menivät vaahteranlehtipaitojen historiakirjat uuteen uskoon. Pelaaja on vasta kolmas, joka on iskenyt joukkueelle maalin pudotuspeleissä alle 19-vuotiaana.

Aiemmin näin nuorena häkin kiskaisi Ted Kennedy liki 80 vuotta sitten vuonna 1944. Toinen tähän pystynyt on Jack Hamilton.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Nicholas Robertson (18 years, 330 days) became the third player in @MapleLeafs history to score a playoff goal before age 19. Also:

Jack Hamilton (Game 1 of 1943 SF, Game 1 of 1944 SF)
Ted Kennedy (Game 4 of 1944 SF)

More #StanleyCup #NHLStats: media.nhl.com/public/news/14…

Toronto Maple Leafs

@MapleLeafs
Let it rip, Nick!

#LeafsForever

Kapanen syötti ottelussa sen varsinaisella peliajalla myös Cody Cecin osuman. Suomalainen keräsi syöttönsä 0-1- ja 0-3-maaleihin. Toronto suli totaalisesti, kun Columbus nousi kolmen osuman takaa 3-3-tilanteeseen.

Kapasta vielä merkittävämpään rooliin nousi Blue Jacketsin Pierre-Luc Dubois. Jarmo Kekäläisen kesän 2016 ykköskierroksen kolmosvaraus iski jatkoerässä 4-3-maalin sinetöiden kypärätempun. Se on ensimmäinen laatuaan Columbuksen pudotuspelihistoriassa.

Sportsnet Stats

@SNstats
With his OT winner

Pierre-Luc Dubois records the first Hat Trick in #CBJ playoff history